Gaziantep'te Gözler Bakanlıkta! Gaziantep'te depremde ağır hasar alan binaların yerinde dönüşümünde kaç kata izin verilecek?

Gaziantep'te Gözler Bakanlıkta!  Gaziantep'te depremde ağır hasar alan binaların yerinde dönüşümünde kaç kata izin verilecek?
Gaziantep’te ağır hasarlı binaların yerinde dönüşümü konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen Gaziantep’e geldiğinde konu masaya yatırıldı ve Gaziantep merkezi için zemin artı 7 katın en iyi çözüm olacağı görüşünde birleşildi. Bakanlık onay verirse hasarlı binalar yerinde dönüşüm için zemin artı 7 kat izni alabilecek.

Bakan Yardımcısına Anlattılar

Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen Gaziantep’e geldiğinde, şehrin yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Yardımcısına depremde ağır hasar alan binaların yerinde dönüşümü için zemin artı 7 katın en iyi çözüm olacağı anlatıldı. Şu anda gözler Bakanlıktan gelecek cevaba çevrildi. Bakanlık onay verirse, yıkılan veya yıkılacak olan binalar için zemin artı 7 kat izni çıkacak.

Şehitkamil Belediye Meclisi De Karar Almıştı

Şehitkamil Belediye Meclisi ise geçtiğimiz aylarda meclisten hasarlı binalarla ilgili artı iki kat kararını geçirdi. Belediye yetkilileri, bu karar içinde bakanlığa yazı yazıldığını ve uygulama için bakanlıktan onay beklendiğini dile getirdiler. Yetkililer, “Şu anda belediyemiz bu konuda herhangi bir ruhsat vermedi. Bakanlıktan cevap gelmesi durumunda belediye olarak bu kararı uygulayabileceğiz. Ancak belediyenin bu kararı altta dükkan olan binaları kapsamıyor. Şayet zemin artı 7 kat için bakanlık onay verirse, altta dükkan olan binalar için ruhsat çevre şehircilik müdürlüğünden alınabilecek” dediler.

İzin Bekleniyor

Şimdi bir tarafta Belediyenin bu kararı için, diğer tarafta zemin artı 7 kat için bakanlığın onayı bekleniyor. Bakanlık onay verirse hasarlı binalar yerinde dönüşüm için zemin artı 7 kat veya artı iki kat izni alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.