Gaziantep'te BİR YILDA YÜZDE 68 ARTTI AMA ANTEP'TE EV ALAN - SATAN KALMADI! suriye VE GAZİANTEP

Gaziantep'te BİR YILDA YÜZDE 68 ARTTI AMA ANTEP'TE EV ALAN - SATAN KALMADI! suriye VE GAZİANTEP
Bankaların kredi vermemesi nedeni ile hem müteahhitlerin hem de ev alacak vatandaşların bir türlü ev alamadıklarını ve bu nedenle Gaziantep'te " Ne ev alan, ne de ev satan" olmadığı belirtildi.

Gaziantep'te son 3 aydan bu yana müteahhitlerin yaşadıkları ekonomik kriz yaşadıklarını ayrıca hem arsa hem de inşaat maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı evlerin satılmadığı öğrenildi. Kısacası Gaziantep'te vatandaşların yüksek ev maliyetleri karşısında ev alamazken müteahhitler ise sürekli artan maliyetlerden şikayetçi.

Gaziantep'te ev fiyatları 2022'den bu yana uçuşa geçti! 125 bin TL'ye alınmayan evin fiyatı, Gaziantep'te 1 milyon 500 TL'ye ulaştı! Bu arada tek daire alanlar SURİYELİLER


EV ALMAK HER GEÇEN GÜN DAHA ZOR!

Gaziantep’te artan konut ve konut kira fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Ev sahibi olma umutlarını bir kenara bırakan vatandaşlar için kiracı olmak ise adeta çileye dönüştü. Kent genelinde sıfır konut fiyatlarına güç yetmezken, ikinci el konutta da fiyatlar 1,5 milyon TL’yi aştı. Müstakil evler için dahi 1 milyon TL bedel istendiği kentte, vatandaşın çilesi de bitmiyor.

BU NASIL ARTIŞ?

Gayrimenkul Değerlendirme sitesi ENDEKSA, Türkiye’de Ağustos ayında konut fiyatlarında yaşanan artışlara ilişkin verileri yayımladı. Yayımlanan verilere göre, 2019 yılı Ocak ayında 283 bin 390 TL olan ortalama konut satış fiyatı yüzde 785 artarak Ağustos 2023’te ortalama konut fiyatı 2 milyon 342 bin 547 TL oldu.

METREKARE FİYATI 15 BİN TL’YE DAYANDI

Söz konusu verilerde, kentte satılan konutların metrekare satış bilgisi de yer aldı. Buna göre, 2019 yılında metrekare birim fiyatı bin 664 TL iken, 2023 yılında bu rakam 14 bin 733 TL’ye yükseldi.

BİR YILDA YÜZDE 68 ARTTI

Gaziantep'te Satılık Ev Fiyatlarına bakıldığına Ağustos ayı 2023 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 68,38 arttı. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2 milyon 342 bin 547 TL. Ortalama satılık konut büyüklüğü 159 metrekare olarak belirtildi.

Not: Suriyeden Gelip Ev Ve İşyeri satın alanlar; Daha ötesinde fabrikalar kuranlar haberin içeriğinde yer almamıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.