Gaziantep Sevdalısı Hikmet Sevcan'dan Gaziantep'e Dev Yatırım

Gaziantep Sevdalısı Hikmet Sevcan'dan Gaziantep'e Dev Yatırım
Gaziantep'in sevilen iş insanı Hikmet Sevcan memleketine olan vefa borcunu yatırım yaparak ödemek istediğini söyledi. Sevcan 5 yıldızlı otel ve Güneydoğunun en büyük zeytinyağı tesisini kazandırmanın sevincini yaşıyor.

Türkiye'nin önde gelen sanayisine sahip tarihi ve kültürel varlıkların yanı sıra Gastronomi kültürü ile son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Gaziantep turizm ile önem kazanmaya başladı. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun talep gösterdiği özellikle fuar dönemlerinde konaklama sıkıntısının yaşandığı Gaziantep'te yeni bir 5 yıldızlı oteline kavuşuyor.

ekran-resmi-2023-11-13-10-40-41.png

Türkiye'nin yanı sıra bir çok Avrupa ülkelerinde tanınan iş insanı Hikmet Sevcan, eğitim hayatına Gaziantep Kozanlı’da İsmet Kaya İlkokulu’nda başladı. İlkokulu Gaziantep’te bitirdi. Çocukluk yıllarında İstanbul’a yerleşen Sevcan, ortaokul ve liseyi İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul'da Kapalı Çarşı’da iş hayatına başladı. 5 yıldızlı oteller zinciri olan Sevcan doğduğu ve sevdalısı olduğu memleketine istihdam sağlamak için Gaziantep'te pek çok yatırımı bulunan iş adamı Hikmet Sevcan, kente 5 yıldızlı otel ve modern zeytinyağı fabrikası kazandırıyor.

ekran-resmi-2023-11-13-10-41-00.png

Gaziantep, İstanbul Florya ve yurt dışında oteller zinciri ve mobilya fabrikaları bulunan, Sevcan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Gaziantep'e daha önce 32 derslikli okul yaptıran ve Milli Eğitime teslim eden tanınan iş adamı Hikmet Sevcan sevdalısı olduğu memleketine önemli iki yatırıma daha imza atıyor. Özel Sevgi Hastanesi'nin sahibi olan ve hastane ruhsatını devreden Sevcan hastaneyi ünlü bir mimar ile moderin çizgiler doğrultusunda oldukça lüks 5 yıldızlı bir otele dönüştürdü.ekran-resmi-2023-11-13-10-40-48.png

Sevcan otelin önümüzdeki 2024 yılında hizmete gireceğini belirtildi. Baba ocağı Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Hacıköy Mahallesi'ne çocukluk hayalini gerçekleştirmek ve bölge insanına istihdam sağlamak için Güneydoğunun en modern zeytin yağı tesisi yapımının bitmek üzere olduğu öğrenildi. Sahibi olduğu firmalarda bin 500 kişiyi istihdam eden ve daha önce Gaziantep'e 32 derslikli okul yaptıran işadamı Hikmet Sevcan'ın, kente kazandıracağı yeni yatırımlarla pek çok kişiye istihdam imkanı sağlayacağı öğrenildi.

Memleketine hizmet etmeyi seven bir işadamı

Doğup büyüdüğü memleketine vefa borcunu ödemek için daha önce de yatırım yaptığını, ancak bu kez turizm alanında yatırım yaptığını anımsatan Hikmet Sevcan, maddi boyutuna bakmaksızın memleketine duyduğu sevgi ve vefa nedeniyle bu 5 yıldızlı oteli ve işletmeyi hayata geçirdiğini dile getirdi. Sevcan, "Gaziantep'e yatırım yapmayı, hemşehrilerimize istihdam olanakları sağlamayı seviyorum. Bu memlekette istihdamı artırmak adına hissemize düşen kısmı doldurabiliyorsak bizim için en önemlisi budur. Otelimizin ve Zeytinyağı tesisimizi hayata geçirdiğimiz zaman daha çok hemşehrimizi kendi memleketinde istihdam etmiş olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.