Emanette Gözüken Rapor Parası Nasıl Alınır?

Emanette gözüken rapor parasının alınabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na banka hesabını tanımlamanız gerekir. Bu işlem için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odemeleri-banka-hesabi-tanimlama linkine giriş yaparak SGK banka tanımlama işleminizi tamamlamalısınız. SGK banka tanımlama işlemini tamamladıktan sonra birkaç gün içerisinde emanette gözüken rapor paranız tanımlamış olduğunuz banka hesabına yatırılacaktır. Eğer birkaç gün içerisinde banka hesabınıza emanette gözüken rapor parası yatmazsa PTT şubelerine giderek dilekçe verebilirsiniz. Dilekçe vermeniz halinde görevliler tarafından sistem güncellenmesi yapılacak ve rapor paranızı PTT şubelerinden ya da belirtmiş olduğunuz banka hesabından alabileceksiniz.

Emanette gözüken rapor parası, banka hesabınızın sisteme tanımlı olduğu durumlar için rapor tarihinden sonraki 2 ay süresindeki rapor parasının yatmadığı süreci ifade eder. Ancak, banka hesabınız sisteme kayıtlı değilse ya da banka hesabınız ile ilgili bir problem varsa rapor parası siz bu problemi halledene kadar emanette kalmaya devam eder.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Rapor parasının ne kadar olduğu ne kadar maaş aldığınıza göre değişiklik gösterir. Örnek olarak asgari ücret ile çalışıyorsanız günlük 223 TL, yatarak tedavi rapor parası ise 167,68 TL değerindedir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Rapor parasının alınabilmesi için en az 3 günlük rapor almış olmanız gerekir. 3 günden daha az süreli olan raporlar için rapor parası almak mümkün değildir. Bu durumlarda rapor parasını alamazsınız ve rapor aldığınız günler maaşınızdan kesilir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Rapor parası, SGK sistemine tanımlamış olduğunuz banka hesabına yatabilir. Buna ek olarak rapor parasını PTT şubelerinden almanız da mümkündür.
En Fazla Kaç Gün Rapor Alınır?
Rapor alınabilecek maksimum süre yıllık olarak 40 gündür. 40 günü aşan rapor durumlarında rapor parasını alabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumu’na heyet raporunu ileterek rapor parası talep etmeniz gerekir. Aksi taktirde 40 günü aşan raporlarınızda rapor aldığınız gün sayısı maaşınızdan düşer.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.