Gaziantepli işverenleri kapsıyor! Bakan Işıkhan duyurdu: Prim ve hizmet belgelerinin teslim tarihi...

6 Şubat depreminden etkilenen illerde iş hayatını kolaylaştırma çalışmaları sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bölgede hayatı normalleştirmek için işverenlere ve çalışanlara yapılan desteklerle ilgili konuştu. Deprem bölgesindeki 8 ilde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresi uzatıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın sosyal medya hesabından paylaşım dikkat çekti. Bölgedeki şirketleri ilgilendiren duyuruda prim ve hizmet belgelerinin teslim süresinin uzatılması kararının detayları paylaşıldı. Adana, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Şanlıurfa illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde prim ve hizmet süresi uzatıldı.
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ »»»

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 6 Şubat depreminden etkilenen illerde çalışma hayatını kolaylaştırmak için çeşitli düzenlemeler yapıyor. Bakanı Vedat Işıkhan, işverenlerin ve çalışanların yanında olmaya devam ettiklerini belirterek yeni bir duyuru paylaştı. Bakan Işıkhan, sosyal medyadaki paylaşımında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) resmi sitesinde yayınlanan duyuruyu paylaştı.
Yapılan açıklamada “2023 yılı Haziran ayı muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin/aylık prim ve hizmet belgesinin de 15.08.2023 tarihine kadar verilmesi gerektiği şeklinde yorumladıkları, bu nedenle 2023 Haziran ayına ilişkin muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini/aylık prim ve hizmet belgelerini göndermeyen işverenlerimizin bulunduğu belirlenmiştir.” ifadeleri yer aldı. Bu durumda olan işletmeler için süre uzatma kararı alındı.
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ »»»

Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki işletmeleri kapsayan düzenlemenin detayları açıklandı. Buna göre sigortalı çalıştıran özel ve resmi işyeri işverenlerince; 2023 Haziran ayına ilişkin muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin/aylık prim ve hizmet belgelerinin 15.08.2023 tarihini takip eden beşinci iş gününün sonu olan 22.08.2023 tarihine kadar verilmesi ve muhteviyatı prim borçlarının da 31.08.2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) ödenmesi durumunda gecikme zammı uygulanmayacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.