Sebze fiyatlarını düşürecek yöntem açıklandı! Bakan Yumaklı “tarım sayımı” planını tek tek anlattı

Tarım alanında gelişmeler yaşanmaya devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan sebze fiyatlarını düşürme planına ilişkin önemli açıklamalar geldi. Yumaklı, tarımsal sayımda altyapının tamamlandığını ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu konuda protokol yapılacağını dile getirdi.
Türkiye’de tarımın fotoğrafını çekmek için harekete geçtiklerini ifade eden Bakan Yumaklı, “Bu tarımda tüm verilerin tespiti ve kayıt altına alınması demek. 41 ilde 39 tarım ihtisas OSB’si tüzel kişilik kazandı. İhtisas OSB’lerle kentlerde uygun fiyata gıda mümkün olacak” sözlerini dile getirdi. İşte detaylar…
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Geçtiğimiz yıldan bu yana altyapı çalışmaları süren tarım sayımı için Tarım ve Orman Bakanlığı, yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile protokol yapacak. Konuya ilişkin olarak sohbet toplantısı düzenleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tarım sayımı demek hayvan sayısı, arazi bilgisi gibi aklımıza gelen tüm verilerin kayıt altına alınması demek” dedi. Söz konusu tarım sayımı Türkiye’de son olarak 2001 yılında yapılmıştı.
100 NOKTADA JEOTERMAL ENERJİLİ OSB KURULACAK
Gıda fiyatlarında son dönemde görülen artışları değerlendiren Yumaklı, çözüm için de tarım ihtisas OSB’leri işaret etti. Yumaklı açıklamasında tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin kent tarımı açısından çok önemli olduğunu belirtti ve Türkiye genelinde 100 noktada jeotermal enerjiye dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulacağını açıkladı.
Yumaklı, “Biz bunu yaparsak büyük şehirlerin uygun fiyatla ürün elde etmesinin yanı sıra, tarım ihracatını çok daha ilerilere taşıyabiliriz” dedi. Yumaklı, bu bölgelerden birinin Balıkesir, Gönen olacağını söyledi.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Yumaklı yaptığı açıklamada ayrıca gıdada taklit ve tağşiş ile ilgili de yeni bir çalışma yapacaklarını söyledi. Bir ürünün kaliteli veya taklit olup olmadığını anlayabilmek için, bunları karşılaştırabilecek bir aslı olması gerektiğini yani bir kütüphane lazım olduğunu ifade eden Yumaklı, şu anda bu kütüphanenin oluşturulmaya başlandığını duyurdu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.