'Ücretsiz' denmişti, HPV aşısına zam geldi! Uzman isim uyardı: “Ödeme yapmayanlar kanser ile baş başa bırakılamaz!”
13
Kesin bir tedavisi olmadığı için bilim insanlarını dahi en çok endişelendiren hastalıklar arasında yer alan kanser, günümüzde hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde sık sık gözlenmeye başlandı. Artan kanser vakalarına karşı yeni tedavi yöntemleri geliştirmek için çalışan bilim insanları konu ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunmaya devam ederlerken rahim ağzı kanserine karşı uygulanan HPV aşısında yeni bir gelişme yaşandı.
Geçtiğimiz aylarda HPV aşısı ile ilgili bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının ücretsiz olarak uygulanacağını bildirmişti. Bu açıklamanın üzerinden aylar geçtikten sonra yeni bir gelişme yaşandı ve aşı ücretlerine zam gelmiş olduğu duyuruldu. HPV aşısının önemine ilişkini birtakım değerlendirmelerde bulunan uzman isim, yetkililere seslendi.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
23
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aylar önce yapmış olduğu açıklama ile sevince boğulan birçok kadın, son gelişme ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Evrensel Gazetesi’nden Nisa Sude Demirel tarafından düzenlenen habere göre son zamların ardından HPV aşısının 4 valanlısı bin 858 TL, 9 valanlısı ise 2 bin 575 TL oldu.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
33
Rahim ağzı kanserine karşı koruyucu özelliği bulunan HPV aşısının çok önemli bir buluş olduğunu belirten Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle açılan davalar ile beraber mahkemeler aşının SGK tarafından karşılanmasına hükmediyor fakat mahkeme kararları ve verilen vaatlere rağmen bu konuda ciddi bir direnç var.”
İzmir Tabip Odası da artan HPV aşısı fiyatlarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir gönderi yayınladı. Söz konusu gönderide şu ifadelere yer verildi: “HPV aşısı can kurtaran bir aşıdır. İnsanların sağlığını korumak, devletin yasal bir görevidir. HPV aşısı ücretsiz olarak hekim kontrolünde yapılmalıdır. HPV aşısı için ödeme yapamayan insanlarımız, kanser riski ile baş başa bırakılamaz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.