BioNTech için dava açıldı! Kovid-19 aşının yan etkileri şirkete milyonlarca euro kaybettirecek!
13
Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılarak pandeminin yaşanmasına neden olan kovid-19 salgını çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin sahibi olduğu BioNTech firması ise bu salgına karşın bir aşı geliştirdi ve bu aşı sayesinde milyonlarca kişi virüse karşı bağışıklık kazandı.
Ancak aşıların olunmasından sonra birçok kişi farklı rahatsızlıklarla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. Kalp ritmi bozuklukları, kol ve bacaklarda şişkinlik, yorgunluk, uyku bozukluğu ve beyin sisi gibi semptomlar, BioNTech tarafından geliştirilen aşıyı olanlar tarafından bildirilen sağlık sorunları arasında yer aldı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
23
Birçok sağlık sorununa neden olduğu iddia edilen BioNTech aşısının yan etkileri nedeni ile Alman bir sağlık çalışanı BioNTech firmasını dava etti. Davayı, Alman mahremiyet yasası kapsamında adının gizli tutulmasını isteyen orta yaşlı bir sağlık çalışanı adına hukuk firması Rogert & Ulbrich açtı. BioNTech firmasına dava açan ve adının gizli kalmasını isteyen Alman sağlık çalışanı, BioNTech aşını olduktan sonra farklı sağlık sorunları yaşadığını bildirdi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
33
Alman sağlık çalışanı, BioNTech aşını olduktan sonra kalp ritminde bozuklukların meydana geldiğini, vücudunun üst kısmında ağrı, kol ve bacaklarda şişkinlik, uyku bozukluğu ve beyin sisi semptomları yaşadığını bildirdi. Bu sağlık sorunları nedeni ile bedensel zararı için Alman sağlık çalışanı BioNTech firmasından 150 bin euro tazminat talep etti. Davacı, aynı zamanda belirlenmemiş maddi zarar için de tazminat talebinde bulundu. İlgili dava, iki hukuk firması tarafından takip edilen ve milyonlarca avro tazminat talebinin olması nedeni ile dikkatleri üzerine çekti. Davaları açan diğer hukuk firması Mainz merkezli Casar-Preller olurken, Rogert & Ulbrich, kovid-19 aşılarının iddia edilen yan etkileri nedeni ile tazminat talep eden müşterilerinin yaklaşık 250 dava açtığını ve Casar-Preller de yüz davayı temsil ettiği ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.