Yeni kabine için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmiş durumda! Sürpriz isimler bekleniyor!

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimin kazananı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verebileceği gündemde yer alıyor. Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçimlerden sonra, şimdi ise tüm gözler kabineye çevrilmiş durumda. Eski bakanlardan kimlerle yola devam edilecek, yeni isimler kabinede yer alacak mı soruları gündemi meşgul ediyor. İşte konuya dair merak edilenler!
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Tekrardan Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın yeni kabinesini perşembe ya da cuma açıklaması beklentiler arasında bulunuyor. Halihazırdaki bakanların düşünülmediği kabineye sürpriz isimlerin gireceği yönünde iddialar bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü olan Hasan Doğan ile 13 senedir MİT Müsteşarlığı görevinde bulunan Hakan Fidan’ın isimleri kabine için geçiyor. Fidan’ın Dışişleri ya da İçişleri Bakanlığı görevine getirilebileceği belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da Dışişleri Bakanlığı için ismi anılıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Afyonkarahisar Valisi Kübra Yiğitbaşı’nın da bakan olabileceği iddiaları gündemde bulunuyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Mili Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nunda Milli Savunma Bakanlığı için adı anılıyor. Trabzonlu olan Hacımüftüoğlu'nun bakan olması beklentiler arasında. Enerji Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmakta olan Alparslan Bayraktar’ın da bakan olacağı iddiaları gündemi meşgul ediyor. Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın damadı olan Bayraktar’ın Enerji Bakanlığı’na gelmesi beklentiler arasında. Böylece Berat Albayrak’tan sonra Enerji Bakanlığı için 2. damat dönemi yaşanması söz konusu olabilir. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın ismi de Enerji Bakanlığı için ortaya atılan iddialardan biri. Afet ve Göçişleri ismi altında 2 yeni Bakanlık oluşturulması planlar arasında bulunuyor.
İlk turda ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak yarışa dahil olan Sinan Oğan’ın ismi de bakanlık için geçmekte. Halen parti yönetiminde yer alan kimi isimler de kabineye girebilecekler. Kabine için netlik kazanmış haberlerin 1-2 güne açıklanması beklentiler arasında yer alıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.