Memura verilecek kira desteğinde detaylar açıklandı: Memurlara 5000 TL destek verilecek…

Memurlar için Temmuz ayında pek çok müjde olduğu açıklandı. Bu müjdelerden biri en düşük memur maaşının 22 bin TL olmasıydı. Böylece üst tutardaki maaşlar da artacak. Maaş artışı ile beraber memurlara refah payı da verilecek. Memurlara zammın ve refah payının yanı sıra kira desteği de verileceği duyuruldu. Seçim öncesi yapılan açıklamalara göre kira zammının şehre göre belirleneceği söylendi. Şehirde kiralar ne kadar yüksekse kira desteği de o kadar yüksek olacak. Kira desteğinin sadece büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar için uygulanacağı iddia ediliyordu.
Kira desteğine ilişkin önemli detaylar belli olmaya başladı. Kira desteğinin 5000 TL olacağı iddia ediliyor.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Kira desteği sonrasında kira fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili bilgi verdi. Özelmacıklı, arz artırılmadığı takdirde kira fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini belirtti.
Özelmacıklı, kentsel dönüşüm kapsamında verilen kira desteklerinin nispeten böyle bir etkiye yol açtığını söyledi. Ayrıca, konut arzının yeterli olmaması halinde fiyat artışlarının devam edeceği belirtti.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Özelmacıklı, maaş katsayısına göre desteğin belirlenebileceğini ifade etti. Bu sayede kira desteğinin memurların bütçesine göre olacağını belirtti. Memur kira desteğinin henüz ne kadar olacağı bilinmiyor. Memur zamlarının ve kira desteğinin ne kadar olacağı konusunda gerekli açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor.
Kira desteği ile özellikle büyükşehirlerde yaşayan memurlar rahat bir nefes alacak. Ancak kira desteğinin yanı sıra kira artışlarına da bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu sayede hem kiralar belirli seviyede kalacak hem de alınan destekle ödeme yapmak kolaylaşacak. Özellikle kiralara fahiş artışlar yapanlar için devletin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Bu konuda caydırıcı cezalar uygulanması bekleniyor. Aksi takdirde kira artışları, memurlar ve geri kalan herkes için sorun olmaya devam edecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.