Edge’den sonra şimdi de Firefox! ChatGPT artık her yerde!
13
OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu olan ChatGPT, gündemdeki önemini giderek arttırmaya devam ediyor. Kullanıcılara sunulduğu ilk günden beri dünya basınında yer alan ChatGPT, kısa bir süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya erişmeyi başararak yeni bir rekora imza atmıştı.
ChatGPT sistemini, kendi arama motoruna entegre etmek isteyen Microsoft bunu başarı ile gerçekleştirdi. Dünyada en çok tercih edilen arama motoru olan Google, Microsoft’un bu hamlesi ile bir adım geride kalmış gibi duruyor. Nitekim Microsoft kullanıcıları kendi sistemlerinde arama motoru olarak Edge’nin kullanımını tercih etmeye başladı. Bu sayede ChatGPT ile daha farklı bir iletişim kurulabiliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
23
Dünyanın en çok tercih edilen arama motorlarından biri olan Mozilla Firefox’ta Microsoft gibi arama motoruna yapay zeka desteği entegre etmek istiyor. Microsoft ile başlayan entegrasyon süresi Google ve Opera gibi isimler ile devem ederken bu sıralamaya şimdi de Mozilla dahil oldu. TheInformation’un haberine göre Mozilla, Firefox tarayıcısına bir sohbet robotu entegre edecek. Gündeme gelen bilgiler göre şirketin önünde ise iki seçenek yer alıyor. Mozilla’nın bu seçeneklerden hangi ile yola devam edeceği merak ediliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
33
Mozilla’nın arama motoruna sohbet robotu entegre etmek istemesinin ardından şirketin önünde iki seçenek olduğu gündeme geldi. Bunlardan birisi OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, diğeri ise Google tarafından geliştirilen Bard oldu. Şimdilik Mozilla’nın hangi sohbet robotu ile yoluna devam edeceği bilinmiyor. Mozilla hem OpenAI ile hem de Google ile görüşmeler gerçekleştirecek. Ancak bu aşamada yapılan tahminler, Mozilla’nın Google’ı seçmesi yönünde. Çünkü şirket, Firefox’ta varsayılan arama motoru olarak kalmak için anlaşma kapsamında oldukça ciddi miktarları her yıl ödemeye devam ediyor. Elbette bu bir seçim kriteri olmayacak. Mozilla’nın önümüzdeki günlerde hangi isim ile entegrasyon çalışmalarına başlayacağının netlik kazanması bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.