Yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oylar Ankara’ya getirildi! 2. turda 1 milyonu aşan oy kullanımı!

Türkiye’de 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu çerçevesinde yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oyların hepsi başkent Ankara’da bulunan ATO Congresium’a getirildi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan resmi rakamlara göre 2. tur için 1 milyon 783 bin 107 kişi oy kullandı. İşte konuya dair merak edilenler!
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Seçim’inin 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 2. turu için yurtdışı temsilciliklerde kullanılmış olan ve Ankara’ya iniş yapan uçakların taşıdığı oylar ATO Congresium’a getirildi. Yurtdışı temsilciliklerde tamamlanan oy kullanma işlemlerinden sonra, Avrupa’da Türk vatandaşların yoğun bir şekilde yaşadığı ülkelerde kullanılan oylar, kiralanan uçaklar ile Ankara’ya getirildi. Konuya dair yapılan bir habere göre, oyları taşıyan Türk Hava Yollarının ‘Çatalhöyük’, ‘Lale (Tulip)’, ve ‘TC-LOH’ adındaki uçakları sırası ile saat 19.15, 01.50 ve gece 02.40’ta Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptılar.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Havalimanına iniş yapan ilk uçaktaki görevli, Türkiye Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Ayların taşınma işlemini özel güvenlik önlemleri alınarak yapılmış olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı seçiminde ilk tura kıyasla bu sefer daha fazla katılım gösterildiğini ifade eden Karayel, ‘Yurt dışı temsilciliklerimizin de 5 günlük bir oy verme süresi bulunuyordu. Bu süre içerisinde yine insanlarımızın yoğun bir şekilde katılımı oldu. Hafta sonu çoğunlukla oylarını kullanmak için sandığa gittiler’ açıklamasında bulundu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Karayel, 2. turdaki yaşanan yoğun katılımın, Türk insanının demokratik olgunluğun göstergesi olduğunu ifade etti. Oyların nakli esnasında siyasi parti temsilcisi olarak görev alan Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu CHP Üyesi Avukat Onur Kılıç da yurtdışında kullanılan oyların güvenli bir şekilde Ankara’ya ulaştırılması için yapılan çalışmalardan bahsetti. Yurt dışında seçime katılım oranının artması adına partisinin yoğun çabasını aktardı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.