Siri'nin modası geçti: Apple kendi yapay zekasını üretecek!

The New York Times'ın haberine göre, Mart ayında Cupertino merkezli teknoloji devi, yapay zeka ve büyük dil modellerine odaklanan bir etkinlik de düzenlemişti. Siri, Alexa ve Google Assistant gibi diğer sanal asistanlarla birlikte çeşitli aksanları ve dilleri anlama konusunda başarılı değil. Sonuç olarak onların yerini sohbet temelli yapay zekalar aldı. ChatGPT'nin etkisiyle birlikte Apple'ın da yapay zeka yarışına katılmayı planladığı düşünülüyor.
Microsoft CEO'su Satya Nadella, Financial Times'a verdiği bir röportajda, sesli asistanların çok zeki olmadığını ifade etmişti. OpenAI, görüntü ve metin girdilerini kabul eden yeni nesil yapay zeka motoru GPT-4'ü tanıtmıştı.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Google da OpenAI'nin ChatGPT'siyle rekabet etmek için yeni bir yapay zeka hizmeti olan 'Bard'ı tanıtmış ve şirket, yeni yapay zekasını "daha geniş bir kitleye sunmadan önce" test etmeye karar vermişti. Uzmanlara göre, gelecekte sohbet robotları ve sesli asistanların teknolojileri birbirine yakınlaşacak.
OpenAI'nin yeni yapay zeka modeli GPT-4'ün piyasaya sürülmesi, insan benzeri teknolojinin yaygınlaşmasına ve Microsoft ile Google arasında daha fazla rekabete yol açmıştı.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Apple, çalışanlarının ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanmasını yasaklayan en son şirketlerden biri olmuştu. OpenAI'nin sohbet robotu, şirketin yapay zeka sistemlerini eğitmek için kullanıcıların konuşmalarını depoluyor. Apple, çalışanlarının OpenAI'nin ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanmasını sınırladı. Çünkü, gizli bilgilerin sızdırılması veya verilerin toplanmasından endişe duyuyor. OpenAI, kullanıcılar ve ChatGPT arasındaki tüm etkileşimleri depoluyor.
OpenAI, Nisan ayında kullanıcıların sohbet geçmişini kapatabilmelerine olanak tanıyan bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bununla birlikte, OpenAI, bu ayar etkin hale getirilse bile konuşmaları kalıcı olarak silmeden önce, yani 30 gün boyunca "kötüye kullanım nedeniyle" saklamaya devam ediyor.
ChatGPT'nin kod geliştirme ve beyin fırtınası gibi görevler için kullanışlı olması göz önüne alındığında, Apple'ın çalışanlarının gizli projelerle ilgili bilgileri sisteme girmesinden endişe etmesi anlaşılabilir bir durum. Bu bilgiler daha sonra OpenAI'nin moderatörleri tarafından görülebilir. Araştırmalar, sohbet arayüzünü kullanarak bazı dil modellerinden verileri çalmak gibi saldırıların mümkün olduğunu gösteriyor, ancak ChatGPT'nin kendisinin bu tür saldırılara karşı savunmasız olduğuna dair bir kanıt yok. Apple'ın yasağı, OpenAI'nin ChatGPT için bir iOS uygulaması başlattığını düşünüldüğünde önem taşıyor.
Apple'ın bu yasağı uygulayan tek şirket olmaması dikkat çekicidir. JP Morgan, Verizon ve Amazon gibi büyük şirketler de benzer bir yaklaşım benimsedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.