Seçim Ertesi Gün Okullar Tatil Olacak Mı? 15 Mayıs Günü Okulların Durumu!

14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oldukça kısa bir zaman kaldı. Genel seçimlerden önce 15 Mayıs 2023 tarihinde okulların tatil olup olmadığı sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. Bilindiği gibi seçim hafta sonuna gelmesi nedeniyle kamu kurum, kuruluşları ve okullar kapalı olacaklar. Bu çerçevede seçim sonrasında 15 Mayıs günü okula gidecek öğretmen ile öğrenciler okulların durumunu merak etmekte!
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Türkiye, Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili seçimleri çerçevesinde 14 Mayıs 2023 tarihinde sandık başına gidiyor. Bu kapsamda seçimin pazar gününe denk gelmesi nedeniyle pek çok kurum kapalı olurken, okullarda ders olmayacak. Seçimden bir gün sonrasında okula gidecek olan öğrenciler de 15 Mayıs gününün tatil olup olmadığını merak edip araştırmaya başladı. Seçimden sonra okullar ve resmî kurumlar tatil mi edilecek? Vatandaşların konuya dair meraklı soruları gündemde.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

14 Mayıs günü gerçekleşecek olan seçimden sonra seçim yasakları saat 24.00’da kadar sürecek. Oy vermek için işlemler pazar günü saat 08.00’da başlarken 17.00’da ise oy verme işlemleri sona erecek. Akşam saat 18.00 ile 21.00 arasında da Yüksek Seçim Kurulu tarafınca seçime dair haber ve tebliğlerin yayımlanması mümkün olacak. Saat 21.00’dan sonra da tüm yayınlar serbest bir şekilde yapılacak. 14 Mayıs seçimlerinden sonraki gün 15 Mayıs Pazartesi gününe denk geliyor. Bir önceki seçimlerde seçimin ertesi gün okullar tatil olarak ilan edilmişti. Okulların ertesi gün tatil olması beklentiler arasında. Fakat henüz konuya dair net bir açıklama bulunmuyor.
NETLİK YOK
14 Mayıs 2023 günün yapılacak seçimler sonrasında okulların tatil olması bekleniyor. Önceki seçimde okullar ertesi gün tatil ilan edilmişti. Aynı şekilde bu seçim sonrasında da 15 Mayıs Pazartesi gününe denk gelen okul gününde öğrencilerin okula gitmemesi, okulun tatil ilan edilmesi beklentiler arasında.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.