On Yıla Kadar Kendi Uzay İstasyonunu Kuracak! Uluslararası Uzay İstasyonu 2030 Yılında Faaliyetlerini Sonlandıracak!

Uluslararası Uzay İstasyonu, 2030 yılından sonraki dönem için faaliyetlerini durduracak. Diğer yandan ise Çin, Tiangong ile uzay istasyonu konusunda öncü bir rol üstlenmek için ileriye dönük planlamaları üzerinde çalışmaya devam ediyor. Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO) ise on yıl içerisinde kendi uzay istasyonunu kurmak için çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Bu gelişmeler yaşanırken NASA’da, ticari uzay istasyonları tasarlamak için Blue Origin’s Orbital Reaf, Axiom Uzay İstasyonu ve Starlab’ın da dahil olduğu üç farklı havacılık şirketi ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Uzay istasyonu projelerinde son adım ise Avrupa merkezli ve çok uluslu havacılık devi olan Airbus cephesinden geldi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Avrupa merkezli ve çok uluslu havacılık devi olan Airbus, yakın zamanda bir video yayınladı. Airbus tarafından yayınlanan videoda Airbus LOOP isimli çok amaçlı yörünge modülü teklifine ait teklifin ayrıntılarını detaylı olarak açıkladı. Açıklanan modüllerin uzay bölümü üç güverte, bir santrifüj ve dört kişilik bir mürettebat için yeterli hacmin olduğu belirtildi. Bu sayede, uzun süreli Mars görevleri için bu uzay istasyonlarının kullanımının sağlanmasını da mümkün olduğu ifade edildi.
İÇ TASARIM AKTARILDI
Yapılan açıklamalarda iç tasarımın üç seviyeden oluştuğu da belirtildi. Bunlar arasında yukarıdan aşağıya olacak şekilde bir yerleşim güvertesi, bilim güvertesi ve aynı anda iki mürettebat için yer çekimini simüle eden bir santrifüjün yer aldığı da açıklandı. Modülün çapının 8 metre ve kabaca aynı uzunlukta olduğu ve 100 metreküp hacim sağladığı da belirtildi. Airbus firmasına göre, İç kısmı farklı güvertelere ayırmak, dahili bir güvenli liman konsepti sağlıyor. Bu ayrıcalık da mürettebatın bir güneş patlaması ya da diğer tehlikeler durumunda en fazla korumayı sağlayan güverteye geçebileceği anlamına geliyor. Modül, dört kişilik bir ekip için tasarlanmış ancak, bir seferde geçici olarak sekiz astronotu barındırabilecek kapasiteye de sahip.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.