Sosyal Medyada Dolandırıcılığın Yeni Kapısı ‘Fitre’ Oldu! Sahtekârlar Ramazan Ayını Fırsat Bildi!
13
Ramazan ayı ile dolandırıcılar da şekli değiştirmiş oldu. Sosyal medyada kimin dolandırıcıları sahte hesaplarla kendilerini ihtiyaç sahibiymiş gibi tanıtıyor bu konuda paylaşım yaparak fitre adı altında para toplamaya başladılar. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, ‘İnsanlar sosyal medyada gördükleri her paylaşım için para göndermesinler. İnsanlarımız hassas duygular ile yaptıkları bağışlarla kimi zaman dolandırıcılara hizmet ediyorlar’ dedi!
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
23
Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Ramazan ayında vatandaşların duygularını suiistimal ederek sosyal medyada birtakım yardım ve ihtiyaç sahibi olduğunu belirten kötü niyetli kişilerin, filtre ismi altında para istediği paylaşımların arttığına vurgu yaptı. Çoğunun sahte hesaplarda, hasta çocuğuna bakıp olabilmek için, ekonomik sıkıntı yaşadığından dolayı fitre talebinde e bulunan paylaşımlar yapıldığına vurgu yapan Gündüz, iyi niyetli insanların bu yöntem ile ekonomik destekte bulunmasından sonra dolandırıldığını anlayıp, şikâyette bulunduklarını ifade etti.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
33
Ramazan ayında sosyal medyada filtre dolandırıcılığına dair şikayetlerin arttığını vurgulayan Gündüz, sosyal medya kullanıcılarına para gönderdikleri kişinin gerçekten muhtaç olup olmadığını araştırmaları yönünde uyarı yaptı. Sosyal medyada yardım kampanyaları valilik izniyle düzenlendiğini ifade eden Gündüz, kimi hesaplardan da ekonomik sorun nedeniyle yardım çağrısında bulunulduğunu açıkladı. Çoğunluğu sahte hesaptan filtre talebiyle yapılan yardım duyurularında sahtekarların, insanların iyi niyetini suiistimal ettiğini aktardı.
HER PAYLAŞIMA PARA GÖNDERİLMEMELİ
Gündüz, ‘Ramazan ayın fitre vermek ya da ihtiyaç sahibine yardım etmek isteyenlerin iyi niyetini suistimal edenler var. Muhtaç kimselere yardım etmek isteyenler, fitre, zekât gibi bağış yapacakları kişiyi iyi seçsinler. Ben bağış yaptım düşüncesiyle sosyal medyada gördükleri her paylaşıma para gönderimi yapmasınlar insanlarımız hassas duygular ile yaptıkları bağışlarla zaman zaman dolandırıcılar için hizmet etmiş oluyorlar. Şikayetlerin çoğu sosyal medyada bulunan sahte hesapları dair geliyor. Bu konuda tüketicilerimizi uyarmak istiyoruz’ dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.