Yarın Kızılcık Şerbeti yayınlanacak mı? Sevilen dizi yayından kalkacak mı?
13
Kızılcık Şerbeti Gold Film imzasıyla her Cuma 20:00’da ekranlara geliyor. Dizide Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sıla Türkoğlu ve Doğukan Güngör gibi isimler yer alıyor. Farklı kültürlerde yetişmiş iki ailenin çatışmasını konu alan dizi ilk bölümden itibaren çok sevildi. Dizi için geçtiğimiz haftalarda yayından kaldırma kararı alınmıştı. Ancak RTÜK kararını tebliğ etmemişti.
RTÜK aldığı kararı yakın bir tarihte kanala ve film yapım şirketine bildirdi. Bunun üzerine Kızılcık Şerbeti dizisi adına bir itirazda bulunuldu ve kararın geri çekilmesi istendi. Diziye verilen cezanın ne zaman uygulamaya konacağı merak ediliyor.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
23
Kararın verileceğinin haberi ilk geldiğinde dizi yeni bölüm fragmanlarını çoktan yayınlamıştı. O hafta seyirci dizinin yayınlanmayacağını sansa da dizinin yeni bölümünün ekrana geleceği bildirildi. Daha sonra ise dizi için verilen kararın tebliğ edildiği bilgisine ulaşıldı. Ancak dizi o hafta tekrar ekrana geldi ve sosyal medyada büyük bir kampanya başlatıldı.
Gelinen noktada karara itirazda bulunuldu ve dizi bu akşam da yayınlanacak. Ancak itirazın kabul edilip edilmeyeceği ve gelecek haftalarda da dizinin yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz bilinmiyor. RTÜK Kızılcık Şerbetine Dokunma başlığı altında atılan birçok mesaj sosyal medyada gündem olmuştu.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
33
Twitter’da yapılan bu kampanyaya ilk etapta sadece dizinin oyuncu kadrosu ve seyirci kitlesi katılmıştı. Daha sonra ünlüler camiasından da konuyla ilgili paylaşımlar yapılmaya başlandı. İlk olarak Hadise’nin diziye destek vermesi çok konuşulmuştu. Dizinin içeriğinin Hadise’nin Mehmet Dinçerler ile olan evliliğine benzetilmesi de uzun süre gündemde kalmıştı.
Beklenmeyen bir destek de Kızılcık Şerbeti ile aynı gün yayınlanan ve yine reyting rekorları kıran Yalı Çapkını dizisi başrol oyuncularından geldi. Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir, Kızılcık Şerbeti’nin afişini paylaşarak rakiplerine destek olmayı tercih etmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.