Japonların yaşam ve ölüm döngüsü "Sakura ağacı" İlkbahar ile 10 günlük hayat döngüsünü başlattı!
13
Sakura, kelime anlamı olarak “Kiraz Çiçeği” demektir. Japonya'da önemli bir simgedir. Ülkenin kutsal ve ulusal çiçeği olarak kabul edilir. Şansı, bereketi, sevgiyi getirdiğine inanılır. İlkbahar dönemi ile beraber sadece 10 gün hayatta kalabilen Sakura ağacı pembe yapraklarını açmaya başladı. Yaşam ile doğumu ve aynı zamanda ölümü simgeleyen bu ağaç Japon milletinin değerlerine de ifade ediyor. Sakura’ların samuraylar içinde bir rehber olduğu biliniyor.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
23
Ülkede Sakura festivali anlamında Sakura Zensen günleri geldi çattı. Nisan ayı itibari ile başlayan Tokyo ve Kyoto'da etkisini hissettiren Sakura geleneği Japonya'da 11 farklı kentte festivallerle kutlanıyor. İkişer haftalık süre ile 11 kentte festivaller için hazırlıklar tamamlandı. Gelenek gereğince festivalde pembe çiçekler altında piknik yapmak, onları seyretmek yeterli oluyor. Mart ayında başlayıp Mayıs’a kadar devam edecek olan bu festival sürecinde ortalama 500 bini aşkın turistin japonya'ya gelmesi de bekleniyor.
ÜLKE DIŞINA ÇIKMASI YASAK!
Japon geleneğine göre önemli ve özel günleri her zaman için Sakura mevsimine göre ayarlandığı söyleniyor. İki yüzü aşkın Sakura Japonya'da yer alıyor. Sadece çiçek açan ağaç herhangi bir meyve vermiyor.
Sakura’nın ülke dışına çıkartılması yasak. Ancak 9 ülke için geçerli sebeplerden dolayı hediye edildiği biliniyor. Türkiye'de bu ülkelerin arasında yer alıyor. 1890'lı yıllarda Ertuğrul Fırkateyni ve Japonya'nın dostluğundan kaynaklı olarak gerçekleştirilen ziyarette fırtına nedeniyle onlarca denizcinin şehit olması olayı sonrası 2005 yılında İstanbul'da Sakura fidanları dikilmişti.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
33
Hiçbir ülkede bulunmayan fakat ülkemizde yer alan Sakura bahçelerinin tarihi de o döneme dayanır. İstanbul Emirgan korusunda Nezahat Gökyiğit Botanik bahçesinde veya Baltalimanı Japon bahçesinde gözlemlenebilir. Her yıl Mart ayında başlayarak Nisan ayının ilk haftalarında çiçek açan Sakuralar ziyaret edilebilir. Sadece İstanbul değil Kırşehir, Konya, Isparta ve Ankara'da da bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.