Artan fiyatlara inat evde yapın! İşte evde güllaç yaprağı yapmanın pratik yolu!

Son dönemlerde birçok ürüne zam artışı yapıldı. Özellikle temel gıda ürünlerinde meydana gelen bu artışlar vatandaşların istediği ürünleri sofrasına koymasına engel oluyor. Ramazan ayının da gelmesiyle beraber güllaç tatlısı yapımına dair araştırmalar arttı.
Evde hazırlanabilen güllaç tatlısı, güllaç yaprağı fiyatlarının artmasıyla azalmaya başladı. Sadece üç malzemeyle evde kolayca yapılabilen güllaç yaprağı, daha düşük maliyetle güllaç tatlısının yapılmasına imkan sunuyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilen güllaç yaprağı ile evde hem ucuz hem de sağlıklı bir tatlı yapılması mümkün. Siz de bu pratik tarifle evde güllaç yaprağını kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Güllaç tatlısın ana malzemesi olan güllaç yaprağı da artan fiyatlardan nasibini aldı. Güllaç yaprağı fiyatların artmasından dolayı birçok kişi evde güllaç tatlısı yapmaktan vazgeçti. Dışarıda satılan tatlının da fiyatlarının artması ramazan ayının vazgeçilmezi olan tatlıya olan ilginin azalmasına neden oldu. Sadece üç malzemeyle evde güllaç yaprağını hazırlanması mümkün. Bu sayede ramazan ayının geleneği olan güllaç tatlısı yapımı evlerde sürdürülmeye devam edilebilir. Güllaç yaprağı hazırlanması için gerekli olan malzemeler; su, nişasta ve undur.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Güllaç yaprağı yapmak için ilk olarak su, nişasta ve undan oluşan akışkan kıvamlı bir harcın ocakta saç üzerinde içinde su buharlaşır ana kadar pişirilmesi gerekiyor. Evde bu işlemi yapılabilmesi için üç malzemenin bir araya getirilmesi gerekir. 400 ml bu ya 500 gram nişasta ilave edilerek güllaç yaprağı yapımına başlanır. Bu aşamada kullanılacak suyun oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Su ve nişasta bir kapta hızlı bir şekilde çırpın olmalıdır ve topak oluşumu engellenmelidir. Ardından içerisine 2 yemek kaşığı un eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yanmaz ve yapışmaz düz tabanlı bir tava ocağa alınır ve içerisine az miktarda soğuk su ilave edilip kısıtlamaya başlanır. Bu aşamada hazırlanan harç tekrar karıştırılır ve karıştırma işlemi sıklıkla yapılarak nişastanın dibe çökmesi engellenir. Harç ince bir tabaka olacak şekilde tavanın tabanını kaplayacak kadar aktarılır ve yüksek ısıda hiç dokunmadan kenarları kuruyana kadar pişirilir. Bu aşamada ortada açılmalar ve bazı noktada kalınlıklar ile incelikler meydana gelebilir. Tavanın sallanması ile bu durum eşitlenmeye çalışılır. Tavadan çıkartılan karışım pişirme kağıdı ile hazırlanan fırın tepsisine aktarılır. Harç bitene kadar bu işlem gerçekleştirilir. Her güllaç yaprağı pişirilmeden önce mutlaka tavaya su koyulmalıdır. İkinci aşamada tavaya eklenecek suyun sıcak olması önemlidir. Güllaç yapraklarının hemen kullanılması durumunda fırında pişirme işleminin uygulanmasına gerek yoktur. Hemen kullanılmayacak güllaç yaprakları 150 derecede önceden ısıtılmış fırında çıtır olana kadar pişirilmelidir. Bu sayede güllaç yaprakları uzun süre saklanabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.