Huawei’nin zor günleri başladı! Yıllık karı 5,18 milyar dolara geriledi!
13
Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonu kullanan kişilerin ilk tercihleri arasında yer alan markaların başında Huawei geliyor. Çin’in ve dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei, tarihi boyunca en büyük kar kaybını yaşadığını açıkladı.
Huawei yaptığı açıklamalarda, ABD yaptırımlarının eşini etkilemeye devam etmesi ve Çin’deki katı pandemi kontrollerinin şirkete baskı yapması nedeni ile rekor seviyede yıllık kar düşüşünün meydana geldiğini ifade etti. Çin merkezli telefon üreticisi Huawei, 2022 yılında net karının yıllık yüzde 69 düşüş oranı ile 5,18 milyar dolara geriledi bildirildi.
Haberin Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
23
Huawei'nin en büyük düşüşü 2011 yılında meydana gelmişti. 2011 yılında meydana gelen düşüş oranı yüzde 54 seviyelerinde gerçekleşmişti. Huawei kar oranındaki düşüş nedenleri olarak yükselen emtia fiyatlarını ve Çin'in sıkı pandemi kontrolleri ile araştırma ve geliştirme harcamalarındaki artışı gösterdi. Bu gelişmelere rağmen Huawei, 2022 yılında gelirini yüzde 0,9 artırmayı başararak 96,6 milyar dolar seviyesine yükseltmeyi de başarmıştır. Çinli telefon üreticisi ana odak olarak mobil tarafını görmediğini ve bir süredir iş alanlarına zenginleştirmeye çalışmasıyla gündeme gelmişti. Huawei bulut bilişim ve otomotiv gibi yeni alanlarda girişimlerini sürdürüyor.
Haberin Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
33
Huawei'nin yeni yatırımları arasında bulunan bulut bilişim gelirlerinin bir kısmını içeren kurumsal bölümü, bir önceki yıla göre yüzde 30 gibi güçlü bir artış yaşadı ve 19,3 milyar dolar gelir elde etti. Sadece firmanın bulut bilişim tarafından elde edilen gelir ise 6,5 milyar dolar olarak açıklandı. Çin merkezli Huawei aynı zamanda Çin’in elektrikli otomobil artışında da yer aldı. Huawei otomobil üreticisi olan Seres ile ortaklaşa araçlar piyasaya sürdü. Huawei yeni ortaya çıkan akıllı otomotiv çözümleri biriminin 2022 yılında 305 milyon dolar getiri sağladığını da açıkladı. Huawei’nin CEO’sunun yaptığı açıklamalara göre şirket batmaktan kurtuldu ancak Huawei’nin eski akıllı telefon başarılarına kazanması da pek mümkün durmuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.