Depremzedelerin Hesaplarına 15 Bin TL'lik Taşınma Desteği Yatırılmaya Başlandı! Depremzede Taşınma Desteği Başvurusu Nereden Yapılır?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler, 11 ilde büyük hasarlara sebep oldu. Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Malatya, Elazığ ve Adana illerinde hissedilen ve 46 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine yol açan asrın felaketi, yüz binlerce binanın yıkılmasına ve çok daha fazlasının da hasar almasına sebep oldu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Deprem felaketinin üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen deprem bölgelerinde tıpkı ilk gün olduğu gibi hız kesmeden çalışmalara devam edilirken depremzedelere yapılan nakit destekleri de gündemden düşmemeye başladı. Daha önce yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda depremzede vatandaşlara hem kira hem de taşınma desteğinin verileceği belirtilmişti. Destek başvurularının nasıl yapılacağı, ödemelerin ne zaman yatacağı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Depremzedelere verilen 10 bin TL’lik hane başı desteğin yanı sıra taşınma ve kira desteğinin de hesaplara aktarılacağı belirtilmişti. 10 bin TL’lik nakit desteği hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya devam ederken taşınma desteğinin ne zaman yatacağı da merak konusu oldu. Dün düzenlenen kabine toplantısının bitiminde kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 bin TL’lik taşınma desteğine ilişkin önemli bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşınma desteklerinin depremzedelerin hesaplarına yatırılmaya başlanmış olduğunu ifade etti.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Deprem felaketinde evleri hasar almış olan vatandaşlara 15 bin TL’lik taşınma desteği verilmeye başlandı. Söz konusu destekten konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler de dahil olmak üzere evlerinden olan tüm depremzedelerin yararlanabileceğini belirten yetkililer, başvuru oluşturabilmesi için ilgili konutlara yönelik hasar çalışmalarının tamamlanmış olması gerektiğini bildirdi. Hasar tespit raporu bulunan yapılarda ikamet eden vatandaşların ise e- devlet sistemi aracılığı ile taşınma desteğine başvuru yapabilecekleri belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.