Gaziantep'te Mucizevi Kurtuluş! Bir Kadın, 34 Saat Sonra Enkazın Altından Çıkarıldı!
13
7.7 ve 7.6 şiddetinde gerçekleşmiş olan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleri, toplamda 10 ilin ciddi derecede hasar almasına sebep oldu. Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Malatya, Hatay ve Adıyaman illeri başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremler, binlerce kişinin can vermesine sebep oldu. Hatay’ın Antakya ilçesinde halen ulaşılamayan bölgeler olduğuna dikkat çekilirken Gaziantep’te arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen şehirlerden birisi olan Gaziantep iline, depremzedeler için birçok farklı kurumdan yardımlar gönderildi. Başta AFAD ekipleri olmak üzere birçok kuruma bağlı olarak hizmet veren diğer ekipler de sahada görevlerini sürdürmeye devam ederken az önce bölgede mucizevi bir kurtuluşa şahitlik edildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
23
Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgelerin başında gelen Gaziantep’te birçok binanın yıkıldığı bildirildi. Özellikle Nurdağı ilçesinde hasarın büyük olduğu ifade edilirken Şehitkamil ilçesinde de ağır kayıpların yaşandığı öğrenildi. İlgili bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken saatler sonra yüzleri güldüren bir gelişme yaşandı. Şehitkamil ilçesinde bulunan ve deprem ile birlikte yıkılan 6 katlı Gölgeler Apartmanı’nda çalışmalarını sürdüren AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri, bir kadının kurtarılmasını sağladı.
Enkaz üzerinde dinleme çalışmaları yapan ekipler, Filiz Abar isimli kadının yaşadığını tespit ettiler. Yoğun çalışmalar sonucunda enkazın altından sağ bir şekilde çıkarılan Abar, bölgede bulunan özel bir hastaneye sevk edildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
33
Gaziantep halkından ve bölgede bulunan basın mensuplarından alınan son dakika bilgilerine göre Gölgeler Apartmanı’nın çevresinde birçok vatandaşın beklediği öğrenildi. Enkazın altında kalan yakınlarından haber almak için bekleyen vatandaşlar, ekiplerden gelecek sevinçli haberleri duyabilmek adına bir an olsun oradan ayrılmıyorlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.