Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Deprem Bölgesine Yardım! 250 Milyon TL Aktarılacak!
14
İlk olarak Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, sonrasında ise Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki büyük depremlerin ardından toplamda 10 ilde can ve mal kayıplarının olduğu açıklandı. Kahramanmaraş ili başta olmak üzere Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Adana ve Diyarbakır illerinde halen arama kurtarma çalışmaları devam ederken birçok vatandaşa da ulaşılamamış olduğu öğrenildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
24
Deprem bölgelerine hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok farklı alanda yardımlar gönderilmeye devam edilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan da deprem bölgelerine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Bakanlık, deprem bölgelerine hem maddi hem de psikolojik yardımların iletilecek olduğunu ifade etti.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
34
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde yoğun bir şekilde çalışmalar devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Bakanlık, acil ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanabilmesi amacı ile 10 ile toplamda 250 milyon TL’lik nakit yardımının aktarıldığını ifade etti.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada psikososyal destek ekiplerinin de deprem bölgelerinde saha çalışmalarına başlamış oldukları belirtildi. Bu kapsamda Adana’ya 100, Kahramanmaraş’a 116, Gaziantep’e 53, Hatay’a 108, Malatya’ya 62, Osmaniye’ye 64, Diyarbakır’a 67, Adıyaman’a 33, Kilis’e 28 ve Şanlıurfa’ya 65 psikososyal destek ekibinin gönderilmiş olduğu ifade edildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
44
Yardımların toplanması ve depremzedelere dağıtılması için bakanlık olarak harekete geçildiği belirtilirken ilgili açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Hatay’a mobil SHM tırımız, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya’ya ise SMH araçlarımız hareket etmiştir. Ayni yardımların toplanması ve dağıtılması amacı ile Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye, Adana ve Kahramanmaraş’a 1’er, Gaziantep iline 2, Adıyaman iline ise 3 olmak üzere toplamda 10 deponun kurulumu gerçekleştirilmiştir.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.