Artan Konut Fiyatları Sinirleri Bozdu! Türkiye'de 1 Ev, İngiltere'de 2 Şato Ediyor Karşılaştırması, Sosyal Medyada Gündem Oldu!
14
2021 yılının sonunda yükselmeye başlayan ve 2022 yılının nerede ise tamamı boyunca yükselişini sürdüren enflasyon, pek çok hizmet alanında ciddi zamların gözlenmesine sebep oldu. Enflasyonun yükselişinden etkilenen kalemlerden birisi olan hammadde fiyatları ise emlak sektöründe son dönemlerin en büyük durgunluğunun yaşanmasına yol açtı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
24
Uzunca bir süredir zamlanmaya devam eden sıfır konut fiyatları, özellikle büyük şehirlerde tüketicilerin mağduriyetlerine sebep oldu. Kullanım alanları oldukça kısıtlı olan daireler için bile yüksek fiyatların talep edildiği şehirlerin başında gelen İstanbul’da ocak ayına girilmesi ile birlikte fiyatlar daha da arttı. Ağlanacak hallerine gülmeye başlayan vatandaşlar, sosyal medyada konuya ilişkin birtakım paylaşımlarda bulundu. İstanbul daire fiyatları ile İngiltere şato fiyatlarının kıyaslanması, olay yarattı. Yetkililer, İstanbul’da konut fiyatlarının niçin hızla arttığına açıklık getirdi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
34
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımda, İstanbul Suadiye’de satışa sunulan 300 metrekarelik bir daire ile İngiltere’de satışa sunulan 10 odalı bir şatonun fiyat karşılaştırması yer aldı. Suadiye’de bulunan evin 50 milyon TL’den, İngiltere’de bulunan şatonun ise dönüştürülen kur ile birlikte 25 milyon TL’den satışa sunulması, şaşkınlık yarattı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
44
“Kadıköy’de 50 milyon TL’den daire satılması mantığa hiç uymuyor” açıklamasında bulunan İstanbul Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Nizamettin Aşa, son dönemlerde İstanbul’da konut fiyatlarının hızla artması ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Maliyetin yüksek olmasına kimse bir şey demiyor. Arsa bulunamıyor, işçilik yüksek. Bunlar dışında kalan yükselme tamamı ile balon ya da ‘köpük’ dediğimiz olay.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.