EYT'de Son Dakika Gelişmesi: TİSK Başkanı ve AK Parti'li Numan Kurtulmuş Açıkladı! 1 Milyon 900 Bin Kişi İçin Geri Sayım Başladı!
14
Senelerdir milyonlarca kişi tarafından beklenen EYT çalışmaları, bu sene temmuz ayının başında başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önderliğinde yürütülen çalışmaya ilişkin bazı detaylar gündeme düşerken halen vatandaşların kafalarını kurcalayan birçok kısım bulunuyor. Henüz yasa tasarısı Meclis’e sunulmamış olduğu için içeriği açıkça belli olmayan EYT düzenlemesi için geri sayım devam ederken konunun hem işveren kısmını hem de vatandaş kısmını ilgilendiren yeni açıklamalar geldi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
24
Geçtiğimiz günlerde bir programa katılına AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT ve asgari ücret mevzularına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş’un açıklamaları yakından takip edilirken dün ayın ilk asgari ücret belirleme toplantısına katılan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’dan da EYT’nin işveren tarafını ilgilendiren düzenlemesine ilişkin önemli bilgiler verdi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
34
2023 yılı asgari ücretini belirlemek adına dün bu ayın ilk toplantısı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in önderliğinde düzenlenmiş olan toplantıya, işveren ve işçi taraflarını temsilen sendika başkanları da katıldı. Toplantıya katılan isimlerden olan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, toplantıdan hemen önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. EYT mevzusuna da değinen Akkol, şu ifadeleri kullandı: “Emekli çalışanlar ile emekli olmayan çalışanlar arasında oluşan SGK prim farkı giderilecek. İşverenlere ek maliyet olmadan istihdam ilişkisi sürdürülecek.”
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
44
Katıldığı programlarda sık sık EYT’ye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde yine bir programa katıldı. Program kapsamında yapmış olduğu açıklamalarda asgari ücret ve EYT mevzularına değinen Kurtulmuş, EYT çalışmalarının tamamlandığını ve bütçe hesabından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti. Kurtulmuş, düzenlemelerin 1 milyon 900 bin kişiyi yakından ilgilendirdiğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.