EYT'de Son Dakika Gelişmesi! Staj Mağdurları İçin EYT Kapısı Açılacak Mı? Kimler EYT Yasasından Yararlanabilecek? EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Geçtiğimiz günlerde staj konusunda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sigorta girişi yapılmamış olan stajyerlik ve çıraklık durumlarının EYT kapsamında değerlendirilmeyeceğini ifade etmişti. Bu açıklama sonrasında sigorta girişi yapılmış ancak prim ödemeleri yapılmamış olan staj durumlarının EYT kapsamında değerlendirilebileceği algısı oluştu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Doktor, avukat ve diğer meslek grupları için geliştirilmiş olan staj programlarının 18 yaşından sonraki kısım için borçlanmaya uygun olduğu bilinirken diğer staj dönemleri için EYT yasasının geçerli olup olmayacağı kafaları karıştırdı. SGK uzmanı, konuya ilişkin kendi fikirlerini paylaştı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Bir süredir çalışmaları devam eden ve ülke sınırları içerisinde yaşayan yaklaşık 6 milyon kişiyi yakından ilgilendiren EYT konusu, gündemden düşmemeye devam ediyor. Son yapılan açıklamalar ile birlikte teklifin yapılması için aralık ayının ilk haftasına işaret eden Bakan Bilgin, EYT’lilerin mağduriyetlerini giderecek geniş kapsamlı bir çalışmanın sürdürüldüğünü ifade etti.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

EYT yasa teklifinin Meclis’e sunulmasına sayılı günler kala söz konusu düzenleme çalışmaları kapsamına staj mağdurlarının alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Dahil oldukları eğitim programları kapsamında zorunlu staj yapan ancak prim ödemeleri ödenmediği için emekli olma konusunda herhangi bir katkıya sahip olmayan staj sigortasının, EYT yasası kapsamında erken emeklilik fırsatı sunup sunamayacağı araştırılmaya başlandı.
EYT’de staj mağduriyetine ilişkin açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Çetin Ateş, bazı önemli noktalara dikkat çekti. Ateş, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Burada konular farklı. Sayın Bakan staj mağdurlarını kabul ederek ‘EYT kapsamında dahil edeceğiz’ diyemez zaten. Çünkü içerikler farklı. EYT tamamı ile yaş ile ilgili bir konu. Staj ise farklı bir olay. Bu iki konunun ayrı ayrı çalışılması gerekiyor. Elbette ki sorunlar çözüldüğünde hepsi EYT kapsamına girecek.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.