Asgari Ücret Zammı, Fiyat Artışlarını Da Beraberinde Getirdi! Dondurma ve Alkole Temmuz Ayı Zammı Geliyor!
14
Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinde döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, birçok sektörde fahiş fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Faiz indirimi kararları ile ekonomi piyasalarına müdahale eden Merkez Bankası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomik model piyasaları tek gecede gerileterek vatandaşları umutlandırmış olsa da yeni yıla girilmesi ile birlikte dalgalı hareketler tekrar başladı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
24
Ekonomistlerin büyük bir bölümü faiz indirimi kararlarının piyasaları ve dolayısı ile de reel hayatı daha çok etkilediğini savunsalar da şimdiye kadar alınan faiz kararlarına ilişkin bir değişiklik yaşanmadı. Hal böyle olunca, enflasyonun da artması ve diğer faktörlerin de devreye girmesi, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin arka arkaya zamlanmasına yol açtı.
Yıl içerisinde ikinci bir asgari ücret zammının yapılması vatandaşları umutlandırmış olsa da artan enflasyon yeşeren umutları kısa sürede soldurdu. Haziran ayının sonunda duyurulmuş olan asgari ücret artışından sonra yeni ürün zamları açıklanmaya başladı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
34
Arka arkaya duyurulan şeker, süt ve elektrik zamları, bu üç değişken ile ilişkili bulunan diğer ürünlerde de fiyat artışlarının gözlenmesine sebep oldu. Sektörden gelen son zam haberi ise dondurma zammı duyurusu oldu. Gelen bilgilere göre 17 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere dondurmaya yüzde 20 oranında zam yapılacağı öğrenildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Alkole Bir Zam Daha!
Sene başından bu yana defalarca kez zamlanan alkol ürünlerine, 18 Temmuz tarihinde bir zam daha yapılacağı öğrenildi. Yapılacak olan fiyat artışı ise yüzde 20- 25 olarak bildirildi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
44
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar müşterinin bir gün aldığını diğer gün aynı fiyattan alamadığını, fiyatların sürekli değiştiğini belirtti. Müşterilerin psikolojilerinin bozulduğunu belirten Dündar, “ben böyle bir dönem görmedim” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.