Herkesin Bilmediği Bu Yöntem İle Ev Sahibi Olmak Artık Hayal Değil! İstanbul’da 550 bin TL’ye Ev Satın Alınabiliyor!
14
Kiracılar her sene artan ev kiraları fiyatları altında ezilmeye başladı. Hemen hemen her bölgede artan kira fiyatları, hem kiracıları ekonomik olarak olumsuz etkiliyor hem de ev sahibi tarafından evden çıkarılma korkusu yaşatıyor. Ancak ev almak için yeteri kadar birikimi olmayanlar kiracı olmaktan kurtulamıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
24
Artık ev alabilecek kadar birikimi olmayanların, ev sahibi olması artık hayal değil. İcradan satılık evler, serbest piyasaya göre çok daha uygun maliyetli olarak satışa çıkarılıyor ve hemen hemen herkesin ev sahibi olmasına fırsat veriyor.
Bankalara olan borçları sebebiyle veya mal paylaşımı sırasında anlaşmaya varılamaması, söz konusu evlerin haczedilmesiyle sonuçlanıyor. Sonrasında ise bu evler icra daireleri tarafından satışa sunuluyor. İcra daireleri tarafından satışa sunulan evler, serbest piyasa fiyatlarına göre değil konut eksperi tarafından yapılan fiyatlama raporu ile belirlenen fiyat üzerinden satışa sunuluyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
34
Konut eksperinin söz konusu ev için belirlediği fiyata, ‘muhammen bedel’ deniyor. Satışa sunulan ev, muhammen bedelin yarısına ya da bu bedelin yüzde 40’ına karşılık gelecek tutarda açık artırma yöntemi ile satışa açılıyor. Açık artırma süresi boyunca eve teklifler yapılıyor. Açık artırma süresi sona erdiğinde ise söz konusu eve en yüksek teklifi veren kişi, sunulan gayrimenkulü teklif ettiği fiyat üzerinden satın alma hakkına sahip oluyor.
Satışa sunulan bu evler ilan.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanıyor. UYAP sistemine kayıtlı olan herkes bu evleri satın almak için teklif verme hakkına sahip oluyor. İnternet sitesi üzerinden satışa sunulan evlerden birini satın almaya karar verdiğinizde, icra müdürlüğünde düzenlenecek ihale katılım sağlamanız gerekmektedir. Açık artırmada fiyat vermeden önce, belirlenen muhammen fiyatın yüzde 20’sinin teminat olarak yatırılması gerekmektedir. Eğer ihale sonlandığında evi almaya hak kazanamazsanız bu teminat tutarı hiçbir şekilde kesinti yapılmadan size iade ediliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
44
İstanbul / Gaziosmanpaşa, 123 metrekare 3+1, apartman dairesi fiyatı: 550 bin TL
Ankara / Çubuklu, 109 metrekare 3+1, apartman dairesi fiyatı: 160 bin TL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.