Gaziantep Sanayisinde İflas Fırtınası! Dev Fabrikalar Çöküşün Eşiğinde...

Gaziantep sanayisinde ekonomik sarsıntı derinleşiyor. Arden Makarna'dan Boyar Tekstil'e kadar 6 dev firma için mahkemeden kritik kararlar geldi.
Gaziantep Sanayisinde İflas Fırtınası! Dev Fabrikalar Çöküşün Eşiğinde...

Yıllık 10 milyar dolarlık devasa ihracat hacmiyle Türkiye’nin ekonomi lokomotifi olan Gaziantep, son dönemde üretim rekorlarıyla değil, adliye koridorlarından gelen konkordato haberleriyle sarsılıyor. Sanayicinin "iflas öncesi son çıkış" olarak gördüğü mahkeme başvurularında, kentin köklü firmaları için kritik kararlar peş peşe açıklandı. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, listedeki 6 dev firma için kader niteliğinde kararlara imza attı.

3 Firmaya Soğuk Duş: Mahkeme "Konkordato" Talebini Reddetti

Gaziantep sanayi bölgesinin yakından tanıdığı üç büyük firma için mahkemeden beklenen müjdeli haber gelmedi. Arden Makarna, Mercan Teknoloji Makine Sanayi ve Sega Group Kimya tarafından yapılan konkordato başvuruları, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından incelendikten sonra reddedildi. Bu karar, ilgili şirketler için mali tablonun daha da zorlaşacağı ve alacaklılarla olan sürecin yeni bir boyuta evrileceği anlamına geliyor. Ret kararı, sektör temsilcileri arasında "finansal disiplin uyarısı" olarak yorumlandı.

Boyar Grup’a "Nefes" Molası, Doku Ahşap’a Tasdik Onayı

Mahkeme salonlarından çıkan haberlerin tamamı karamsar değil. Şehrin tekstil ve kimya alanındaki önemli oyuncularından Boyar Kimya ve Boyar Tekstil için mahkeme heyeti, 2 aylık bir geçici mühlet kararı vererek şirketlere finansal planlamalarını yapmaları için ek süre tanıdı.

Sürecin en somut sonucu ise mobilya sektöründe faaliyet gösteren Doku Ahşap firması için geldi. Mahkeme, Doku Ahşap’ın sunduğu konkordato projesini uygun bularak tasdik etti. Bu onayla birlikte firma, borçlarını yapılandırılmış bir plan dahilinde ödeyerek ticari hayatını sürdürme şansı yakaladı. Gaziantep iş dünyası, bu kararların ardından sıradaki dosyaların ne yönde sonuçlanacağını merakla bekliyor.

İlgili ilanlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/kategori/49/konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md?q=gaziantep&currentPage=0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.