Gaziantep'te Doğal Gaz yardım Başvuruları Başladı! Doğal gaz başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

Gaziantep'te Doğal Gaz yardım Başvuruları Başladı! Doğal gaz başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?
Doğal gaz yardımı, ihtiyaç sahipleri için yapılan önemli bir yardım türüdür. Bu makalede, doğal gaz yardımına ilişkin ihtiyacınız olan bilgiler bulacak, başvurunun nasıl yapılacağını ve yardım şartları hakkında bilgi edineceksiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aylık doğal gaz desteği miktarı 112 ile 312 lira arasından 188 ile 438 liraya yükseltildi. Yıllık olarak ise, 900 ile 2 bin 500 TL’den, 1500 ile 3000 TL’ye yükseltildi. Bu yardım, hak sahiplerinin PTT kartları üzerinden gerçekleştirilmektedir. Peki, doğal gaz başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? Gelin, tüm detayları öğrenelim!

Doğal Gaz Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Doğal Gaz Tüketim Desteği programından faydalanabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekiyor:
  • Başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Başvuruların E-Devlet kapısı üzerinden yapılması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin doğal gaz arzı sağlanan ilçe ya da belde sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekmektedir.
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı bir doğal gaz aboneliğinin bulunması gerekmektedir.
  • Ödenecek olan fatura, mesken abone grubuna ait olmalıdır.

Başvuru sahibi hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hak sahipliği kararı verilmiş olması gerekmektedir.

Doğal Gaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri oldukça kolaydır. Başvurular, elektronik ortamda yapılmakta olup; adımlar şu şekildedir:

Başvuru sahipleri, T.C. kimlik numarası ve şifresi ile e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yaparlar.

Adaylar, kimlik doğrulamasını tamamlayarak doğal gaz desteği başvurusunu online olarak iletebilirler.

Başvuru sonucunda doğal gaz desteği hakkı kazanan kişiler, ödemelerin PTT kartlarına yatırılacağını bilmelidirler. Hak sahipleri, PTT şubesine giderek doğal gaz faturalarını ibraz edip, doğal gaz desteğinden yararlanabilirler.

Doğal Gaz Desteği Hangi Aylar Yapılır?

Doğal gaz desteği, belirli aylar arasında gerçekleşir. Detaylar şöyledir:

  • Doğal gaz desteği alımları, PTT kartı üzerinden gerçekleştirilir ve başvuru sahiplerinin doğa gaz faturalarını ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Doğal gaz desteği; Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak, Şubat, Mart ayları arasında dağıtılmaktadır.
  • Bu destek programı toplamda 8 aylık bir dönemi kapsamaktadır. 8 aylık süre zarfında yapılan doğal gaz tüketimlerini içermektedir.

Doğal Gaz Yardımı Ne Kadar?

Yeni doğal gaz düzenlemesi ile vatandaşlara tahsis edilecek olan doğal gaz yardım miktarı artmış olup, bu ödemeler vatandaşlara düzenli bir şekilde yapılacak. Doğal gaz yardımı, yıllık olarak 900 ile 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarı, yeni düzenleme ile birlikte 1.500 ile 3 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Aylık ise 112 TL ile 312 TL’den, 188 TL il 438 TL’ye yükseltilmiştir.

Doğal Gaz Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Bu yılın son üç ve yeni yılın ilk üç ayını kapsayan toplam altı aylık dönemde yapılan doğal gaz yardımı ödemeleri, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Özellikle yılın son üç ayına ilişkin planlanan ödemelerin hesaplara aktarılması beklenmektedir. İlgili kurum ve kuruluşların resmi açıklamaları doğrultusunda, ödeme takvimi belirlenecek ve gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

PTT Doğal Gaz Yardımı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

PTT doğal gaz yardımı sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde talep edilmektedir. Eğer doğal gaz yardımından faydalanıp faydalanmadığınızı öğrenmek istiyorsanız, geçmiş aylardan herhangi birine ait bir doğal gaz faturanız ile birlikte bir PTT şubesine başvurabilir, bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Başvurunuzun ardından, doğal gaz yardımına ilişkin bilgilendirme en fazla on beş gün içerisinde sağlanır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.