DEV FİRMA iflasın eşiğnde mi? FORUM AVM İçin Mahkeme'den Karar Çıktı!

DEV FİRMA iflasın eşiğnde mi?  FORUM AVM İçin Mahkeme'den Karar Çıktı!
Her biri, yılda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ adını taşıyan 9 AVM için açılan konkordato davasında karar bugün çıktı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya, taraf şirketlerin avukatları katıldı.

İstanbul, Ankara ve diğer büyük şehirlerimizde yer alan ve binlerce dükkanı bünyesinde barındıran tanınmış alışveriş merkezlerinden olan Forum AVM'ler, ciddi bir borç kriziyle karşı karşıya kaldı. Mahkeme durumla ilgili ciddi bir adım atarak tartışmalara konu olan bu AVM'ler için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Her biri, yılda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ adını taşıyan 9 AVM için açılan konkordato davasında karar bugün çıktı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya, taraf şirketlerin avukatları katıldı.

whatsapp-image-2024-05-23-at-17-50-37.jpegDuruşma tutanağına göre, konkordato komiser heyetinin hazırladığı rapor geçen 16 Mayıs’ta dosyaya girdi. Forum AVM’lerin avukatları, mahkemeye sundukları beyanlarında 10 şirkete yönelik de kesin mühlet kararı verilmesini talep etti.

whatsapp-image-2023-12-27-at-17-51-09.jpeg

4 BANKA AVUKATI: RET KARARI VERİLSİN

Duruşmada söz alan ve alacaklı konumdaki 4 bankanın avukatı ise, kesin mühlet kararı verilmemesini istedi. Garanti Bankası’nın avukatı “Projenin başarı şansı bulunmuyor. Bu nedenle kesin mühlet koşulları oluşmadı. Kira bedellerinin tahsil edilmesine yönelik ara karardan dönülsün. Davanın reddine karar verilsin” dedi.

whatsapp-image-2024-05-23-at-17-50-07.jpeg

GİDERLER ARTTI KÂR AZALDI

Yapı Kredi Bankası avukatı ise “Konkordato komiser heyeti raporuna göre, şirketlerin giderleri artmış kar oranı ise azalmış. Ön projedeki hedeflere ulaşılamayacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle kesin mühlet taleplerinin reddine karar verilsin” ifadelerini kullandı.

forum-ankara.jpg

KOMİSER HEYETİ RAPORUNA İTİRAZ

Duruşmada söz alan dünya devi İtalyan bankası Unicredit SPA’nın avukatı ise “Geçici mühlet kararına itirazımız bulunuyor. Kesin mühlet talebinin reddine karar verilsin” dedi. “Kesin mühlet koşulları oluşmamıştır” diyen Akbank avukatı ise, konkordato komiseri raporunu kabul etmediklerini vurguladı.

Kaynak:halktv.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum