Gaziantep'te Ücretsiz doğal gaz dönemi son buldu! Faturalar artık 150 lira daha fazla gelecek

Gaziantep'te Ücretsiz doğal gaz dönemi son buldu! Faturalar artık 150 lira daha fazla gelecek
25 metreküp doğal gaz tüketimi desteği sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bu destek programıyla, Türkiye'deki haneler için belirlenen miktar faturalardan düşülüyordu. Dünden itibaren bu destek verilmiyor ve artık fauralar 150 fazla gelecek

Doğalgaz destek uygulaması, 43 milyar liralık önemli bir devlet desteğine denk geliyordu. Destek, geçtiğimiz yıl boyunca 19,7 milyon haneyi kapsayarak, aile bütçelerine doğrudan katkı sağlamış oldu.


150 LİRALIK DESTEK SONA ERDİ
Söz konusu destekle Gaziantep'te her hanenin cebinde kalması beklenen 150 lira, artık faturalarda görülecek. Hanelerin mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken gaz bedeli, bu ay itibarıyla son kez faturalara yansıtılmayacak. Türkiye genelinde doğal gazın metreküp fiyatı 6 lira civarında hesaplandığından bu destek önemli bir tasarruf sağlıyordu.



BOTAŞ
'ın belirlediği ve internet sitesinde yayımladığı Mayıs ayı doğal gaz tarifesinde ise bir değişiklik yapılmadı. Konut ve sanayi kullanıcıları ile elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatları aynı kalmaya devam ediyor. Buna göre, BOTAŞ konut tüketicileri için uygulayacağı satış fiyatını 1000 metreküp doğal gaz başına 4 bin 80 lira olarak duyurdu. Sanayi tüketicileri için belirlenen tarifeler ise, kademe bir için 8 bin 549 lira ve kademe iki için 11 bin 374 lira oldu. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın bin metreküpü ise 12 bin lira olarak tarifelendirildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.