Gaziantep'te Konut Fiyatları Uçtu!

Gaziantep'te Konut Fiyatları Uçtu!
Gaziantep’te her geçen gün artan konut fiyatları, vatandaşların ev sahibi olma umutlarını başka bahara bırakmasına neden oluyor. Endeksa, Gaziantep’te son 1 yılda konut fiyatları verilerini açıkladı. Peki Gaziantep'te kira fiyatları ne kadar arttı?

Konut fiyatlarındaki artış Gazianteplileri vurdu. Kentte konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, yüksek kredi faizleri ve artan fiyatlar sonrası bu hayallerini başka bir bahara ertelemek zorunda kaldı. Asrın Felaketi nedeniyle sosyal konut projelerinde depremzedelere öncelik verilmesi sonrasında pek çok projenin askıya alınması da ev sahibi olmak isteyen vatandaşları olumsuz etkiledi.

DUDAK UÇUKLATAN FARK

Gayrimenkul değerlendirme platformu Endeksa verilerine göre Gaziantep’te son 5 yılda yüzde 930 oranında arttı. Şubat ayı itibariyle Gaziantep’te konut metrekare fiyatı 17 bin 173 TL oldu. Kentte son 1 yılda yüzde 59,51, son 2 yılda ise 197,37 arttı. Kira bedelleri ile birlikte konut fiyatlarındaki toplam değişim oranı ise yüzde 104,24 oldu.

KONUT FİYATI 2 MİLYON 730 BİN TL

Gaziantep’te Şubat sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 59,51 arttı. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2 milyon 730 bin 507 TL. Ortalama satılık konut büyüklüğü 159 metrekare oldu.

METREKARE FİYATI 17 BİN 173 TL

Satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Şubat 2024 sonu itibarıyla 17 bin 173 TL. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri ise 15 yıl seviyelerinde oldu. Ortalamalara bakıldığında kentte en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Oğuzeli, Nizip, Şahinbey, Şehitkamil ve İslahiye oldu.

İSLAHİYE İLK SIRADA

Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Şubat 2024 sonu itibarıyla Gaziantep’te en kısa geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla İslahiye, Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, Oğuzeli oldu. En geç geri dönüşe sahip ilçeler ise sırasıyla Nizip, Oğuzeli, Şehitkamil, Şahinbey, İslahiye oldu. Gaziantep’te her geçen gün artan konut fiyatları nedeniyle vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini bir süre daha erteleyecek gibi…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum