Gaziantep Milli Eğitim Camiasında Öğretmenlerin Rüşvet İddiası: Sınıf Anneleri De İşin İçinde!
Gaziantep’te bir devlet okulunda ortaya çıkan iddialar, kent genelinde geniş yankı uyandırdı. Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda görev yapan sınıf öğretmenine her yıl tam altın, yarım altın veya çeyrek altın takıldığı ileri sürüldü. Bunun yanı sıra velilerden öğrenci başına 700 TL’nin “öğretmen hediyesi” adı altında istendiği iddia edildi.
İŞTE YORUMLAR

Veliler, sınıf annesi olarak bilinen kişinin diğer veliler üzerinde baskı kurduğunu, öğretmene daha değerli hediye alınması için öğrencileri dahi yönlendirdiğini savundu. Devlet okullarında zorunlu para toplamanın yasak olmasına rağmen bu taleplerin uzun süredir sürdüğü öne sürülüyor.
İddiaların ardından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgilendirileceği, bazı velilerin resmi şikâyet başvurusu için hazırlık yaptığı öğrenildi. Olayın eğitim camiasında nasıl bir karşılık bulacağı merakla bekleniyor.
Diğer Okullarda da Benzer İddialar Gündemde
Kent genelinde veliler, yalnızca Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda değil, bazı diğer devlet okullarında da benzer para ve hediye toplama baskılarının yaşandığını öne sürüyor. Özellikle sınıf anneleri üzerinden yürütülen bu uygulamaların yaygınlaştığı, bazı velilerin “zorunluymuş gibi” hissettirilen taleplerden rahatsız olduğu belirtiliyor. Gaziantep’te bu konuda daha geniş kapsamlı bir inceleme yapılması yönünde çağrılar artıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.