Gaziantep’te Okul Masrafları Cep Yakıyor! Veliler Kara Kara Düşünüyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala, Gaziantep’te dar gelirli aileler artan eğitim masrafları nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşıyor.
Gaziantep’te Okul Masrafları Cep Yakıyor! Veliler Kara Kara Düşünüyor

Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Bülent Yılmaz, eğitim giderlerinin artık asgari ücretin yarısını, hatta tamamını geçtiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

“Aileler Borç Yükü Altında Eziliyor”

Bülent Yılmaz yaptığı açıklamada, “Çocuk sayısı arttıkça yük katlanarak büyümektedir. Çocuklarımızın geleceğini, borç yükü altında ezilen ailelerin omuzlarına bırakmak kabul edilemez. Eğitim masraflarının gelir adaletsizliğini daha da derinleştirmesine seyirci kalamayız. Yetkilileri, okullar açılmadan bu soruna çözüm bulmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Masraflar Her Yıl Katlanıyor

Yılmaz, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ailelerin mutluluk yerine endişe yaşadığını belirtti. Servis ücretleri, kıyafet, kırtasiye ve beslenme masraflarının her yıl arttığını vurgulayan Yılmaz, “Resmi enflasyon bile alım gücündeki düşüşü gösteriyor. Eğitim harcamaları TÜFE’nin çok üzerinde gerçekleşmektedir” dedi.

2025-2026 Gaziantep Eğitim Masraf Tablosu

  • Servis ücretleri: Aylık 2.000 – 3.500 TL

  • Okul kıyafeti: Ortalama 2.500 – 4.000 TL

  • Kırtasiye giderleri: 2.000 TL’den fazla

  • Kantin fiyatları: Tost 40-50 TL, ayran 20 TL, simit 15 TL

  • Aylık beslenme gideri: Ortalama 2.000 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.