Gaziantep’te okullar başlıyor: 'Velilerin Yüreği Yanıyor!'
Gaziantep'te, okul sezonunun başlamasına günler kala veliler alışveriş telaşına girerken, yüksek fiyatlar yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor. Servis ücretlerinin geçen yıla göre yüzde 50’nin üzerinde arttığı, kıyafet ve kırtasiye fiyatlarının da katlandığı belirtiliyor.
Servis ücretleri el yakıyor
Gaziantep’te ilkokul ve ortaokul öğrencileri için servis ücretlerinin mesafeye göre 2 bin 500 ile 4 bin lira arasında değiştiği öğrenildi. Lise öğrencilerinde ise bu rakam daha da yükseliyor.
Kırtasiye masrafı uçtu
Defter, kalem, çanta ve temel kırtasiye ürünleri için en az 3 bin lirayı bulan harcamalar, velileri zor durumda bırakıyor. Özellikle ithal ürünlerdeki fiyat artışı, maliyetleri daha da yükseltiyor.
Kıyafetler de cep yakıyor
Okul kıyafetlerinde de tablo farklı değil. Takım halinde satılan forma, ayakkabı ve spor malzemelerinin maliyeti 2 bin lirayı buluyor. Veliler, “Eskiden bir öğrencinin masrafı asgari ücretin yanında göze batmıyordu, şimdi neredeyse maaşın yarısını götürüyor” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
Not: Bir öğrencinin aylık maliyeti en az 6 bin TL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.