Gaziantep Üniversitesi'nde "Hürriyet'e Bir Adım" Paneli Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi'nde "Hürriyet'e Bir Adım" Paneli Düzenlendi
Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) Turkuaz Fikir Topluluğu ve Türk Ocakları Gaziantep Şubesi iş birliği ile "Hürriyet'e Bir Adım" paneli gerçekleştirildi.

Panel, açılış konuşmalarıyla başladı. Türk Ocakları Gaziantep Şube Başkanı ve aynı zamanda GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Mete konuşmasında, etkinliğe katılan gençlere hitap ederek, "Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençler olarak, sizin burada varlığınız çok önemli. Cesaretle bu programı düzenleyen gençleri tebrik ediyorum," dedi.


Prof. Dr. Mete, konuşmasının devamında Türk Ocakları'nın tarihi misyonuna vurgu yaptı. "Türk Ocakları, 1912'deki kuruluşundan bu yana Anadolu'nun kurtarılması ve yeniden inşasında kritik rol oynamıştır. Bugün de gençlerin desteğiyle bu misyonu sürdüreceğiz," diye belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mehmet Soğukömeroğulları'nın başkanlığında "Hürriyet'e Bir Adım" paneli başladı. Panelde çeşitli konular ele alındı. Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay "İşgalin 10. Yılında Kırım", Doğu Türkistan Vakfı Eski Başkanı Hamit Göktürk "Doğu Türkistan ve Günümüzdeki Durumu", Araştırmacı Yazar Reşat Salihi "Irak'ta Türk Varlığı", Araştırmacı Yazar Rahim Cavadbeyli "Türk İran’a Persliğin Dayatılması" ve Araştırmacı Yazar Nurala Göktürk "Doğu Türkistan’da Kadın Şiir Dinletisi" konularında sunum yaptı.

Gaziantep Üniversitesi'nden alınan bilgiye göre, etkinliğe katılım oldukça yoğundu ve panel sonrasında katılımcılar, Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelen sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışma fırsatı buldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum