MEB’den yeni adım: Yönetici Atama Yönetmeliği’nde önemli değişiklik

MEB’den yeni adım: Yönetici Atama Yönetmeliği’nde önemli değişiklik
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yaptı. Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeniden Görevlendirme İmkânı

Yönetmeliğe göre, daha önce yönetici olarak görev yapmış öğretmenler, belirli şartlar altında yeniden görevlendirilmek üzere başvurabilecekler. Bu başvurular, daha önce yöneticilik yapmış olma şartına bağlı olarak gerçekleşecek.

Müdür Atamalarında Branş Önceliği

Anaokulu, ilkokul ve imam hatip ortaokullarına müdür olarak atanmalarda, okul öncesi, sınıf öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine öncelik tanınacak. Bu kapsamda, müdür görevlendirmelerinde branş önceliği belirlendi.

Öğretmenlerin Yönetici Olma İmkânı

Yönetmelikle, öğretmenlerin müdür yardımcısı ve müdür olarak görevlendirilme imkânı genişletildi. Bilim ve sanat merkezlerinde görev yapmış öğretmenlere öncelik verilmesi, bu değişiklikler arasında yer alıyor.

Yöneticilikten Ayrılanların Durumu

Yönetici olarak görev yapmış ve bu görevi sonlandırmış olan öğretmenlerin durumuna ilişkin yeni düzenlemeler getirildi. Bu kişiler, yeniden yönetici olarak görevlendirilme veya öğretmen olarak atanma hakkına sahip olacaklar.

Bu değişikliklerle, eğitim kurumlarının yönetici kadrolarının doldurulması ve öğretmenlerin yönetici olma imkânlarının artırılması hedefleniyor. Yönetici görevlendirme sürecinde, öncelikli olarak yeniden görevlendirme ve ilk defa görevlendirme durumları dikkate alınacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.