MEB'ten Öğrencilere Müjde! Okullar 9 gün tatil

MEB'ten Öğrencilere Müjde! Okullar 9 gün tatil
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği haber sonunda geldi. Yaz tatiline kadar olan süreçte, öğrencileri bir nebze olsun rahatlatacak ikinci ara tatilin planlandığı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği haber sonunda geldi. Yaz tatiline kadar olan süreçte, öğrencileri bir nebze olsun rahatlatacak ikinci ara tatilin planlandığı duyuruldu. Buna göre, 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu tatil, öğrencilere bir haftalık dinlenme fırsatı sunacak.

İkinci Ara Tatil 8-12 Nisan Tarihlerinde

Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamasına göre, 2024 yılında ikinci ara tatil 8-12 Nisan tarihleri arasında olacak. Bu duyuru, özellikle Ramazan Bayramı ile tatilin birleşip birleşmeyeceği konusunda merak edilen soruları da yanıtlamış oldu. Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak, böylece öğrenciler, hafta sonlarıyla birleşerek toplamda 9 gün sürecek bir tatilin keyfini çıkarabilecekler.

Veliler ve Öğrenciler Tatili Heyecanla Bekliyor

Veliler, çocuklarının bu kısa tatil sürecinde dinlenmelerini ve enerji depolamalarını sağlamak adına bu dönemi önemsiyor. Öğrenciler ise ikinci ara tatilin ne zaman olacağı konusundaki meraklarını gidermiş oldular. Ayrıca, bu tatilin Ramazan Bayramı ile çakışmaması da öğrencilere ek bir rahatlama sağlayacak.

Yaz Tatili 14 Haziran’da Başlıyor

2023-2024 eğitim öğretim yılında ikinci dönem 5 Şubat tarihinde başlamıştı ve okullar 14 Haziran 2024 Cuma günü kapanacak.

MEB 2023-2024 ÇALIŞMA TAKVİMİ

Okulların açılış tarihi: 11 Eylül Pazartesi

İlk ara tatili başlangıç ve bitişi: 11 Kasım’da başlayacak ve 20 Kasım Pazartesi son bulacak.

15 tatil 22 Ocak’ta başlayacak ve 2 Şubat’ta sona erecek. (toplam tatil 15 gün)

İkinci ara tatil 8-12 Nisan (Ramazan Bayramı ile benzer tarihlerde)

2023-2024 Eğitim öğretim yılı sonu 15 Haziran 2024

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.