MEB'den müjde: Okullarda 5 günlük tatil kararı!

MEB'den müjde: Okullarda 5 günlük tatil kararı!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim takvimine göre belirlenen ikinci ara tatil, öğrencilerin ve velilerin dikkatle beklediği bir konu haline geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velilerin merakla beklediği 2023- 2024 eğitim öğretim takvimindeki ikinci ara tatil kararıyla ilgili belirsizlik yaşanıyor. Planlara göre, 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmesi öngörülen tatilin, Ramazan Bayramı'na denk gelmesi durumunda iptal edilme ihtimali gündemde bulunuyor.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?

Ramazan Bayramı'nın birinci günü 21 Nisan Cuma, son günü ise 23 Nisan Pazar olarak belirlenmiş durumda. Bu durum, öğrencilere hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günlük bir tatil imkânı sunacak. Ancak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamalarda, ara tatillerin işlevselliğini değerlendirmek üzere yapılan anket sonuçlarına göre karar verileceği belirtiliyor.

MEB BAKANI YUSUF TEKİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada ara tatillerin kaldırılmayacağını vurgulasa da, öğrenci ve velilerin endişelerini gidermek adına anket sonuçlarına göre bir değerlendirme yapılacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin farklı iklimlerini göz önünde bulundurarak ara tatillerin bölgesel iklim koşullarına uygun şekilde düzenlenebileceğini söyledi.

NETLİK KAZANACAK

2023-2024 eğitim öğretim yılının sonu ise 15 Haziran 2024 olarak belirlendi. Bu çerçevede, ikinci ara tatilin yapılıp yapılmayacağı ve gerekirse tarihlerinin değiştirilip değiştirilmeyeceği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı kararlar doğrultusunda netlik kazanacak. Öğrenci ve veliler, kararın açıklanmasını beklerken, yaşanacak olası değişikliklerin eğitim sürecine etkisi ve alınacak kararların sebepleriyle birlikte merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum