Gaziantep'te yarıyıl tatili uzadı mı, 5 Şubat Pazartesi okul tatil mi?

Gaziantep'te yarıyıl tatili uzadı mı, 5 Şubat Pazartesi okul tatil mi?
Gaziantep'te Yarıyıl Tatili İddiaları Yalanlandı!

Gaziantep'te ilk dönem karnelerini alıp yarıyıl tatiline adım atan öğrenciler, yaklaşan eğitim dönemiyle sınıflara dönüş hazırlığı içinde. Ancak, tatilin uzatılıp uzatılmadığı konusundaki belirsizlikler, özellikle veliler ve öğrencilerin kafasında soru işaretleri yaratıyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise "5 Şubat Pazartesi okul tatil mi?" sorusunu gündeme getirerek açıklama yaptı.


GAZİANTEP TE YARIYIL TATİLİ UZADI MI?

Gaziantep'teki eğitim camiasında yarıyıl tatili süresinin uzatılıp uzatılmadığı yönündeki dedikodular, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama gelmemesiyle netlik kazanmış oluyor. Belirsizliklere rağmen, 5 Şubat Pazartesi günü itibariyle okulların eğitime başlayacağı kesinleşti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de yaptığı açıklama ile iddiaları yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, "15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatıldı" şeklindeki iddiaların asılsız olduğu ifade edildi. Bu açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı çalışma takvimi genelgesine göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 tarihinde başlayıp, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir" ifadeleri yer aldı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

Öğrenciler karnelerini 19 Ocak 2024 Cuma günü alacak, okullar 5 Şubat 2024 Pazartesi günü açılacak.

5 ŞUBAT PAZARTESİ OKUL TATİL Mİ?

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.