15 Tatil 1 Ay Mı Oldu? Son dakika açıklama geldi!

15 Tatil 1 Ay Mı Oldu? Son dakika açıklama geldi!
İlk dönemin sona ermesiyle birlikte, öğrencilerin 19 Ocak Cuma günü karne heyecanı yaşadığı bu dönemde, sosyal medyada dolaşan "Yarıyıl tatili uzatıldı mı?" iddialarıyla ilgili net bir açıklama yapıldı.

Son dönemin tamamlanmasıyla birlikte, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alan öğrenciler, merakla 15 tatilin ne zaman sona ereceğini, okulların ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Ancak sosyal medyada dolaşan "Yarıyıl tatili 1 aya uzatıldı" iddiası üzerine, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi önemli bir açıklama yaptı.

Merkezin yaptığı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı genelgeye göre, 2023- 2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Bu nedenle, sömestr tatili 22 Ocak 2024 tarihinde başlamış ve 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir.

Öte yandan, pandemi sürecinin etkisiyle gündeme gelen uzaktan eğitim konusu da tekrar gündeme geldi. Üst solunum yolu hastalıklarıyla ilgili artan vaka sayıları ve Bakan Koca'nın paylaşımları, "Okullar ikinci dönemde açılamayacak mı?" sorusunu beraberinde getirdi. Ancak resmi bir açıklama henüz gelmedi.

İkinci dönemin başlangıcı için ise öğrenciler 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline çıktılar ve ikinci dönem 5 Şubat'ta başlayacak. Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 2024 eğitim öğretim yılı ise 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.