Gaziantep Üniversitesi ZİRVEDE! GAÜN Savunma Sanayide PATENT BAŞVURUSUNDA REKORA KOŞUYOR!

Gaziantep Üniversitesi ZİRVEDE! GAÜN Savunma Sanayide PATENT BAŞVURUSUNDA REKORA KOŞUYOR!
Türkiye’nin Patent Raporuna göre Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Savunma Kategorisinde en çok başvuru yaparak üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye’nin teknoloji geliştirme-ticarileştirme yetkinliklerini patent verisi ile sunmayı amaçlayan ve Patent Effect firması tarafından hazırlanan Türkiye’nin Patent Raporuna göre Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Savunma Kategorisinde en çok başvuru yaparak üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı.

Patent veri analizi ile kurumlara inovasyon stratejileri konusunda destekler sunan Patent Effect firması, 2022 Yılı Patent Performansları Listesi’ni açıkladı. Listeye göre GAÜN, Havacılık ve Savunma Kategorisinde üniversiteler arasında 15 başvuru ile üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı.

ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİYORUZ

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş elde ettikleri başarıyla ilgili olarak, “Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi kapsamında ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan öğrencilere destek programı açarak proje yapan öğrencilere destek veriyoruz. Akademisyenlerimizin yaptıkları yayın, patent, proje gibi çalışmalara TUBİTAK kadar teşvik veriyoruz. Yüksek lisans, doktora ve uzmanlık eğitimi yapanlara önemli miktarda proje destekleri sağlıyoruz. Konferans, çalıştay, sempozyum, kongre gibi bilimsel etkinlikler ile yurtiçinde ve dışında yapılan bilimsel çalışmalara katılan akademisyenlerimize önemli ölçüde destek veriyoruz.” diyerek, amaçlarının Gaziantep Üniversitesini daha iyi noktalara taşımak olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.