Gaziantep’te Parklarda Kuş Uçmuyor: Binlerce Kişi Sorgulandı, Milyonluk Ceza Kesildi
Son bir haftada kent genelinde yapılan denetimlerde 13 bin 802 kişi sorgulandı, çeşitli suçlardan aranan 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Denetimlerde kural ihlali yapan 420 araç ve motosiklet sürücüsüne ise toplam 1 milyon 250 bin TL para cezası uygulandı.
Parklarda Suçlulara Geçit Yok
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün halkın huzur ve güvenliği için yürüttüğü uygulamalarda, şehirdeki park ve dinlenme alanları mercek altına alındı. Ekipler, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde kimlik sorgulaması ve trafik kontrolleri gerçekleştirdi.
Yapılan kontroller sonucunda, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 18 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Bu kapsamda parklar sadece dinlenme alanı değil, aynı zamanda suçla mücadelede aktif denetim noktalarına dönüştü.
Sürücülere Ağır Fatura
Sadece şahıs kontrolleriyle sınırlı kalmayan denetimlerde, araç ve motosiklet sürücüleri de titizlikle kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 420 sürücüye toplamda 1 milyon 250 bin TL para cezası kesildi. Denetimlerde hem trafik güvenliği hem de toplumsal huzurun sağlanmasına yönelik kapsamlı bir yaklaşım sergilendi.
Denetimler Sürecek
Yetkililer, bu tür denetimlerin sadece belirli dönemlerde değil, yıl boyunca farklı noktalarda artarak devam edeceğini bildirdi. Amaçlarının, suçla mücadelede kararlılık ve caydırıcılığı sağlamak olduğunu vurgulayan emniyet kaynakları, vatandaşların huzurunu tehdit eden hiçbir unsura göz yumulmayacağını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.