Gaziantep’te Tuzak Kurmuşlar: Sahte Araç Kiralama Sitesiyle 122 Kişiyi Dolandırdılar
Kocaeli merkezli operasyonda, 101 şüpheli gözaltına alındı ve Gaziantep'te de bazı şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.
Sahte Araç Kiralama Sitesiyle Dolandırıcılık
İnternetteki sahte araç kiralama sitesi üzerinden mağdur olan 122 kişinin başvurusu üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, çetenin liderliğini İ.Ö., O.G. ve T.G. isimli şahısların yaptığı tespit edildi. Yapılan araştırmalarda, bu çetenin internet sitesi aracılığıyla vatandaşları dolandırarak yaklaşık 180 milyon TL'lik bir para hareketliliği sağladığı belirlendi.
Eş Zamanlı Operasyon: 109 Şüpheli, 101 Gözaltı
6 Mayıs 2025’te, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, 109 şüpheliden 101’i gözaltına alındı. Diğer 3 şüphelinin yurt dışında olduğu, 5 şüphelinin ise hala yakalanmaya çalışıldığı bildirildi.
Gaziantep’te de Gözaltılar
Operasyonun geniş bir alanı kapsadığı belirtilirken, Gaziantep de bu iller arasında yer aldı. Yürütülen operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 227 bin 600 TL nakit para, bir ruhsatsız tabanca ve iki otomobile el konuldu.
Gözaltındaki Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi
Yakalanan 101 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyon sırasında alınan güvenlik önlemleri, halkın da güvenliğini sağlamak amacıyla arttırıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.