Gaziantep'te CEZAEVLERİNDE YATACAK YATAK YOK! 4 KİŞİ SIRAYLA YATIYOR!

Gaziantep'te CEZAEVLERİNDE YATACAK YATAK YOK! 4 KİŞİ SIRAYLA YATIYOR!
Gaziantep Valisi Çeber: "Narkotik operasyonlarında Türkiye ve Avrupa'da birinciyiz" demişti! Gaziantep'te cezaevleri en başta narkotik, ardından hırsızlık ve azda olsa cinayet suçlarından dolup taşıyor.. Gaziantep'te 1 kişi çıkıyor 5 kişi giriyor!

4 kişiye bir yatak!
Gaziantep'te bulunan H-E ve F tipi cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısında son 3 yıldan bu yana büyük patlama yaşandı. Öte yandan gelen iddialara göre artan suç oranları sonrası cezaevlerinde her 4 kişiye bir yatak düştüğü ve mahkumlarına dönüşümlü olarak yatakları kullanıldığı belirtildi.

Her geçen gün artan suç oranları sonrası Gaziantep'te bulunan cezaevlerini kapasitesi mahkumlara yetmez oldu. Özellikle İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesi sonrası yapılan operasyonlarda yüzlerce zanlı tutuklanarak cezaevlerine gönderildi.


4 Mahkuma 1 yatak!

Gaziantep'te bulunan cezaevlerinde iddialara göre artan mahkum ve tutuklu sayıları sonrası her 4 mahkuma bir yatak düştüğü ve mahkumların 6 saat dönüşümlü olarak yatakları kullanıldığı belirtildi.


1 kişi çıkıyor 5 kişi giriyor!

Gaziantep'te ve Türkiye genelinde yapılan peş peşe operasyonlar sonrası mahkum ve tutuklu sayılarında patlama yaşandı. Yapılan araştırmalara göre serbest kalan her 1 kişini yerine 5 kişi cezaevine giriyor.


350 bin tutuklu!

AB İstatistik Ofisi Eurostat'ın 2023 verilerine göre Türkiye'de hapishanelerdeki mahpus sayısı 298 - 350 bin arsında olduğu belirtildi.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.