Muhtarlık Kavgasında Kan Aktı! Muhtar Rakibini katletti! Gaziantep'te de 3 Kişi Öldürülmüştü

Muhtarlık Kavgasında Kan Aktı! Muhtar Rakibini katletti! Gaziantep'te de 3 Kişi Öldürülmüştü
Çankırı Çerkeş'te Yeşilöz köyü Muhtarı Kadir Y., muhtar adayı Erdal Dağıstan'ı bıçaklayarak katletti. Gaziantep'te 3 kardeşin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı muhtarlık kavgası yaşanmıştı

Muhtarlık seçimlerinin yaklaştığı bir dönemde, Yeşilöz Köyü Muhtarı Kadir Y. ile muhtar adayı Erdal Dağıstan arasında çıkan tartışma, ölümle sonuçlandı.

Tartışmanın tırmandığı noktada, Muhtar Kadir Y. tarafından muhtar adayı Erdal Dağıstan bıçaklanarak öldürüldü.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, muhtarlık seçimleri öncesi gerilim yükseldi. Yeşilöz köyü Muhtarı Kadir Y. (62) ile muhtar adayı Erdal Dağıstan (45) arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı.

Daha önceden husumet olduğu öğrenilen iki kişi arasındaki tartışma kısa sürede büyüdü. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine Muhtar Kadir Y., yanında taşıdığı bir bıçakla muhtar adayı Erdal Dağıstan'ı yaraladı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ancak, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Çerkeş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dağıstan, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Muhtar Kadir Y., polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

SAKLANDIĞI SAMANLIKTA OLAYDAN 5 YIL SONRA YAKALANDI

JASAT jandarma dedektiflerinden kurulan özel ekip, firari şahsın Şehitkamil ilçesi kırsalında bir samanlıkta saklandığını tespit etti. Firari zanlı, JASAT ekipleri ve adli makamların koordinesiyle yapılan operasyon sonucu olaydan 5 yıl sonra kıskıvrak yakalandı.

Yakalanan ve 10 yıl hapis cezası bulunan firari zanlısı V.O. sağlık kontrolleri ve adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

NE OLMUŞTU

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi'nde 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri esnasında çıkan silahlı kavgada muhtar adayı Süleyman Kaplan ile kardeşleri Eyüp ve Adem Kaplan hayatını kaybederken 6 kişi ise yaralanmıştı.3 kardeşin öldüğü muhtarlık kavgasında flaş gelişme Katil 5 yıl sonra samanlıkta yakalandı

Şehitkamil ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallenin mevcut muhtarı ve adayı Süleyman Oğuz'un oğlu Cuma Oğuz ile diğer muhtar adayı Süleyman Kaplan arasında, oy kullanılan okulun bahçesinde tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Cuma Oğuz yanındaki tabancayı çıkararak muhtar adayı Süleyman Kaplan ile yanındaki kardeşleri Adem ve Eyyüp Kaplan'a ateş açtı. 3 kardeşin ağır yaralandığı saldırının ardından jandarma ekiplerinin silahını bırakarak teslim ol çağrısı yaptığı Cuma Oğuz, bu uyarıya ateşle karşılık verince askerler tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.