Gaziantep Ve Türkiye'de Operasyonlar Devam Ediyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Gaziantep'inde olduğu 72 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda 60 şüpheli gözaltına alınırken çok sayıda tabancaya ise el konuldu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 günde 72 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik MERCEK-8 operasyonu düzenledi.
BİN 585 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI
Operasyonlarda yapılan aramalarda 964 ruhsatsız tabanca, 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 30 uzun namlulu tüfek, 252 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 1335 silah ele geçirildi. Operasyonlarda bin 585 şüpheli şahıs ise ekipler tarafından gözaltına alındı.
Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda ise 40 tabanca ele geçirilirken 60 şüpheli şahıs ise gözaltına alındı.
“MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK”
Halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine ve onlara silah temin edenlerin peşinde olduğunu söyleyen Bakan Yerlikaya, “Aziz milletimiz müsterih olsun: Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi - İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.