Gaziantep'te 5 Kişiyi Araç Alım Sitesi Üzerinden 80.000 TL Dolandıran Şahıs Yakalandı

Gaziantep'te 5 Kişiyi Araç Alım Sitesi Üzerinden  80.000 TL Dolandıran Şahıs Yakalandı
Gaziantep'te araç alım sitesi üzerinden anlaştığı bir şahsa 25.000 TL gönderdiğini ancak ödeme yaptığı şahsa ulaşamayan vatandaş ihbarda bulundu şahsın daha öncede vatandaşları 80 bin TL aynı yöntemle dolandırdığı anlaşıldı!

5 KİŞİYİ 80.000 TL DOLANDIRAN ŞAHIS GAZİANTEP JANDARMADAN
KAÇAMADI

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen titiz planlama, takip ve çalışmalar sonucunda, bir vatandaşın araç almak amacıyla araç alım sitesi üzerinden anlaştığı bir şahsa 25.000 TL gönderdiğini ancak ödeme yaptığı şahsa bir daha ulaşamadığını ve dolandırıldığını anladığına dair ihbarda bulunması üzerine İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce (1) şüpheli şahıs tespit edilerek 19.11.2023 günü yapılan operasyon ile (1) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Ayrıca aynı şüpheli şahsa ait banka hesapları incelendiğinde “araç ücreti” açıklamaları ile farklı tarihlerde (5) farklı şahıstan toplam 80.000 TL aldığı tespit edilmiştir.
Gözaltına alınan şüpheli şahıs 20.11.2023 tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca halkımızın huzur ve güvenliği için siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalara 7/24 aralıksız devam edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.