Araban Ovası’na bahar geldi

Gaziantep'in Araban Ovası, baharın gelişiyle birlikte rengarenk görüntülere büründü.

Gaziantep'in Araban Ovası, baharın gelişiyle birlikte rengarenk görüntülere büründü. Uzun süredir etkili olan yağışların ardından güneşin yüzünü göstermesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle, ovada ve kırsal dağlık alanlarda gelincikler ile çeşitli bitkiler çiçek açtı.

Sonbahar ve kış aylarında görülen kar ve yoğun sağanakların ardından yeşile bürünen ova, papatyalar, gelincikler ve farklı çiçek türleriyle adeta doğal bir tabloyu andırıyor. Bölgenin önemli tarım alanlarından biri olan Araban Ovası, aynı zamanda birçok meyvenin yetiştiği verimli topraklarıyla dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, Karasu Çayı, Sıtma Pınar Çayı ve Fırat Nehri çevresinde oluşan doğal güzellikleri görmek ve temiz bahar havasını solumak için bölgeye akın ediyor. Doğaseverler, kışın yorgunluğunu ve iş stresini, doğayla iç içe vakit geçirerek atıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri